FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Στη σχαρα εκκινησης η 3η χρονια Superleague Formula

H πρεμιέρα της Superleague Formula διεξάγεται στην πίστα του Silverstone το Σαββατοκύριακο 3/4 Απριλίου και τα μονοθέσια των διάσημων ποδοσφαιρικών συλλόγων είναι έτοιμα να ανάψουν τους V12 κινητήρες τους, για μία ακόμη συναρπαστική σεζόν.
Το Silverstone φιλοξενεί για πρώτη φορά Grand Prix της Superleague Formula και μαζί με το Brands Hatch, αποτελούν τα δύο βρετανικά σιρκουί του προγράμματος της φετινής σεζόν του Πρωταθλήματος.
Οι γρήγορες στροφές που προσφέρει το Silverstone, θα δώσουν την ευκαιρία στα μονοθέσια της Superleague Formula να επιδείξουν την δυναμική τους. Με την χρήση του push-to-pass και τους κινητήρες να δουλεύουν στο “κόκκινο”, θα εξασφαλίσουν ένα άκρως συναρπαστικό θέαμα στους τρεις Κυριακάτικους αγώνες του εναρκτήριου γύρου της Superleague Formula.
Με αλλαγές στο ρόστερ των οδηγών και των ποδοσφαιρικών συλλόγων θα ξεκινήσει η νέα σεζόν του Πρωταθλήματος, καθώς και με την καθιέρωση του επάθλου των 5 εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί το υψηλότερο χρηματικό έπαθλο για τα δεδομένα του Ευρωπαϊκού μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Οι αγγλικοί σύλλογοι, Λίβερπουλ και Τότεναμ, οι οποίοι την περσινή χρονιά κατέλαβαν την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην γενική κατάταξη, θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας στο Silverstone, δεδομένης επιπλέον και της βρετανικής καταγωγής των πιλότων τους.
Η γερμανική αγωνιστική ομάδα GU Racing, που επιμελείται το μονοθέσιο του Ολυμπιακού στην Superleague Formula, ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον Ολλανδό πιλότο, Chris Van der Drift, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τα χρώματα του Πειραϊκού συλλόγου στην τρίτη σεζόν του Πρωταθλήματος.
Στο βρετανικό σιρκουί θα κάνει το ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα ο οδηγός του Ολυμπιακού, Κρις Βαν Ντερ Ντριφτ. Την Πέμπτη 1η Απριλίου, ο Βαν Ντερ Ντριφτ θα έχει την πρώτη του επαφή με το μονοθέσιο της Superleague Formula, κατά τη διάρκεια των δοκιμών που θα διεξάγουν οι ομάδες στο Silverstone, ενώ η γνωριμία με το μονοθέσιο θα συνεχιστεί και την Παρασκευή 2 Απριλίου στις ελεύθερες δοκιμές. Η εμπειρία που έχει από το βρετανικό σιρκουί θα του φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη, καθώς θα έχει στην διάθεσή του δυο ημέρες για να μάθει το μονοθέσιο πριν κληθεί να υπερασπιστεί τα χρώματα του Πειραϊκού συλλόγου στους κατατακτήριους αγώνες του Σαββάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια