FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

"Οι ομάδες τρώνε τα χρήματα του Μπιανκί"

Η απόφαση των ομάδων της Φόρμουλα 1 να αρνηθούν τη συμμετοχή της Marussia στο πρωτάθλημα το 2015 προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών του σπορ. ME εννιά ομάδες αντί για έντεκα θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 το 2015. Όλα τα υπάρχοντα της Caterham βγαίνουν προς πώληση, ενώ οι όποιες προσπάθειες της Marussia να επιστρέψουν στο πρωτάθλημα, συνάντησαν την άρνηση των υπόλοιπων ομάδων.
Η Marussia που βρίσκεται σε καθεστώς διαχείρισης θέλησε να συμμετάσχει στους αγώνες το 2015 με το περσινό μονοθέσιο. Θεωρείται αδύνατο να προσαρμοστεί το μονοθέσιο του 2014 στους κανονισμούς του 2015.Οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν κατά της επιστροφής της Marussia. Χρειαζόταν ομόφωνη απόφαση και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μόνο η Force India άσκησε βέτο. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή τιμ μάνατζερ Μπομπ Φέρνλεϊ "βάσει της έλλειψης πληροφοριών, τις αβέβαιες εγγυήσεις και το πνεύμα της αίτησης, η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συμμετοχή των υπόλοιπων ομάδων".
Η Marussia έχασε τους τρεις τελευταίους αγώνες, αλλά η 9η θέση και οι δύο βαθμοί που πήρε ο άτυχος Ζουλ Μπιανκί στο Grand Prix του Μονακό ήταν αρκετή για την 9η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών και τα 34.000.000 λίρες σε χρηματικά έπαθλα που αντιπροσωπεύουν αυτοί οι δύο βαθμοί.
Πλέον αυτά τα χρηματα θα τα μοιραστούν οι υπόλοιπες ομάδες. Ο Φέρνλεϊ ξεκαθάρισε πως"4.000.000 (σ.σ. αντιστοιχούν στη Force India) είναι καλά, αλλά δεν είναι η αιτία πίσω από την απόφαση".
Αρκετοί οπαδοί της Φόρμουλα 1 έβγαλαν το θυμό τους στο Twitter, λέγοντας πως αυτά τα χρήματα τα κέρδισε ο Μπιανκί, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση μετά το σοβαρό ατύχημα του στη Σουζούκα. Χρήστης του Twitter πρότεινε να δοθούν αυτά τα χρήματα για να καλυφθούν τα νοσήλεια του Γάλλου οδηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια