FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

H FERRARI ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ HOT...


Πριν από τη συνέλευση της Eπιτροπής F1 στη Γενεύη, σήμερα Τρίτη, στην οποία θα συζητηθούν οι μελλοντικές αλλαγές κανονισμών, η Ferrari δείχνει τη ριζική αναθεώρηση της σχεδίασης που πιστεύει ότι απαιτείται. 
Αντί να πιέζει να κινηθούν οι κανονισμοί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση –όπως το πλάτος των μονοθεσίων, οι διαστάσεις των ελαστικών ή ο κυβισμός του κινητήρα– η ιδέα της Ferrari είναι να δείξει πόσο απλό θα ήταν να γίνουν σαρωτικές αλλαγές στα μονοθέσια.
Μετά από εβδομάδες δουλειάς στο σχεδιαστικό κέντρο της Ferrari και στενή συνεργασία με το τμήμααεροδυναμικής της F1, το αποτέλεσμα είναι ένα φουτουριστικό σε εμφάνιση μονοθέσιο, το οποίο όμως συνεχίζει να ακολουθεί την κεντρική ιδέα των σημερινών κανονισμών.
Έχει μια «διώροφη» εμπρός πτέρυγα, αεροδυναμικά σμιλεμένο αμάξωμα και μια απλή, μεγάλη πίσω πτέρυγα.
Η δημοσίευση από τη Ferrari της ιδέας της έρχεται δύο εβδομάδες αφότου η McLaren και η Red Bull έδειξαν στις άλλες ομάδες, σε συνέλευσης της Ομάδας Στρατηγικής, ιδέες που θα ήθελαν να υιοθετηθούν. Και οι δύο ομάδες όμως αρνήθηκαν να δημοσιοποιήσουν τις αντίστοιχες εικόνες, παρότι εικάζεται ότι δεν είναι τόσο ριζοσπαστικές όσο αυτές της Ferrari.
Οι ομάδες της F1 συνεχίζουν τη συζήτηση για μια επανάσταση στους κανονισμούς, ώστε τα μονοθέσια να γίνουν ταχύτερα, πιο απαιτητικά στην οδήγηση και πολύ πιο όμορφα στο μάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια