FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ο επικεφαλής της Lotus, Τζέραρντ Λόπεζ, χαρακτήρισε αρχαϊκή τη διοίκηση της Formula1

Την κατιούσα φαίνεται πως έχει πάρει η Formula1 τα τελευταία χρόνια σε ό,τι έχει να κάνει με το εμπορικό κομμάτι. Γι' αυτό μίλησε ο Τζέραρντ Λόπεζ στο γαλλικό περιοδικό AutoHebdo, όπου χαρακτήρισε αρχαϊκή διοίκηση της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μάλιστα, τόνισε πως οι χορηγοί το σκέφτονται να επενδύσουν στο σπορ, καθώς δεν υπάρχει στην ουσία τμήμα μάρκετινγκ για να εκμεταλλευτεί της ευκαιρίες.
«Οι τηλεοπτικές αξιολογήσεις για τη Formula1 μειώνονται απότομα, ενώ το σόου στην πίστα είναι εξαιρετικό, μολονόι ακόμα δεν μπορεί να αποδειχθεί. Το άθλημα πρέπει να προσεγγίζει τους νεότερους οπαδούς, δηλαδή να ασχολούνται όχι μόνο μέσω της τηλεόρασης, αλλά και μέσω του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η F1 δεν έχει πραγματικό τμήμα μάρκετινγκ, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ένα ανεκμετάλλευτο δυναμικό για εμπορικές ευκαιρίες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, τους οποίους συναντώ τακτικά και που επενδύουν σε άλλα αθλήματα, η Formula1 παραμένει η μοναδική δραστηριότητα που προσφέρει μια παγκόσμια πλατφόρμα για να προσελκύσει εταιρείες απ' όλον τον κόσμο. Και πάλι φαίνεται να υπάρχει κάποιου είδους αποκλεισμός.
Γιατί οι πιθανοί χορηγοί δεν κάνουν ποτέ το άλμα, όταν δεν πτούνται από τα ποσά που απαιτούνται στην F1; Τι τους κρατάει πίσω; Μήπως λόγω της αρχαϊκής διαοίκησης και διοργάνωσης του σπορ; Τη στιγμή που περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια διανέμονται εκ νέου στις ομάδες κάθε χρόνο, το σύστημα συνεχίζει να δίνει πάρα πολλά στους έχοντες και πολύ λίγα στους μη έχοντες.
Το χάσμα αυξάνεται συνεχώς, κάτι που αμαυρώνει τη συνολική εικόνα της F1. Ως εκ τούτου, οι πιθανοί χορηγοί τείνουν να δείχνουν επιφυλακτικότητα όταν έρχονται για να επενδύσουν στο άθλημα. Όλα αυτά θα μπορούσαν να διορθωθούν αρκετά εύκολα, όμως δυστυχώς καμία από τις (άλλες) ομάδες δε μοιράζεται το ίδιο όραμα, ούτε την ίδια ημερήσια διάταξη», ήταν τα λόγια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια