FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΔΕΥΤΕΡΟ SESSION ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Το δεύτερο τετραήμερο δοκιμών εξέλιξης της Formula 1 θα γίνει στην πίστα Circuit de Catalunya στη Βαρκελώνη από τις 19 ως τις 22 Φεβρουαρίου.
Μετά από σχεδόν ένα μήνα προετοιμασίας, ήρθε η στιγμή που οι ομάδες θα μπουν ξανά στην πίστα για δοκιμές. Το δεύτερο τετραήμερο χειμερινής προετοιμασίας θα γίνει στη Βαρκελώνη. Ξεκινά την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου στις 10:00 το πρωί και ολοκληρώνεται την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με το F1.com το line up των οδηγών του 2015 είναι το μικρότερο από αυτό του 1967.Σε αυτό το τεστ θα δούμε βελτιωμένα μονοθέσια αλλά και νέες λύσεις τόσο για τον κινητήρα όσο και για το set up των αναρτήσεων.
Με ενδιαφέρον περιμένουμε αν η Ferrari συνεχίσει να είναι η κυρίαρχος με την SF15-T.
Επίσης περιμένουμε την Mercedes να δείξει αν εκτός από αντοχή έχει και ταχύτητα. Θυμίζουμε πως οι πρωταθλητές, στη Χερέθ, επικεντρώθηκαν σε μεγαλύτερα stint με μεγαλύτερο φορτίο καυσίμου (δοκιμασία αντοχής) κι όπως επιβεβαίωσαν αργότερα είχαν επικεντρωθεί στην αξιοπιστία της W06.

Οι Red Bull και McLaren-Honda ήταν οι ομάδες που παρουσίασαν τα περισσότερα προβλήματα στο πρώτο section δοκιμών. Οι δύο ομάδες έχασαν πολύτιμο χρόνο με προβλήματα στον κινητήρα. Μάλιστα η Honda έχει δηλώσει ότι πρόκειται να φέρει έναν νέο κινητήρα στη Βαρκελώνη για να λύσει τα προβλήματα στη Χερέθ.

Με ανυπομονησία περιμένουμε και την απόδοση της Williams. Οι Bottas και Massa δεν προσπάθησαν να κινηθούν πολύ γρήγορα στη Χερέθ. Όλο το τετραήμερο δούλεψαν πάνω στην αξιοπιστία και στο set-up της FW37. Ο Pat Symonds έχει δηλώσει ότι στη Βαρκελώνη περιμένουν αναβαθμίσεις. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει είναι η Susie Wolff. Η κυρία του... κυρίου (Toto Wolff πρώην διευθυντής της Williams και νυν Μεγαλομέτοχος της Αγγλικής ομάδας και Υπέυθυνος Αγωνιστικού τμήματος της Mercedes) οδηγεί πρώτη και μπορεί να κάνει ζημιά. 
 Η Force India του 2015 δεν θα εμφανιστεί στις δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης. Όμως μαζί με τους  Sergio Perez και  Nico Hulkenberg, ένα βελτιωμένο μονοθέσιο του 2014, θα οδηγήσει για δύο ημέρες ο Pascal Wehrlein, (αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes). 
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομάδων για τις τέσσερις ημέρες (19-22/2) στη Βαρκελώνη. Ωράριο 10:00 με 18:00.
Ομάδα (κινητήρας)Πέμπτη 19/2Παρασκευή 20/2Σάββατο 21/2Κυριακή 22/2
Mercedes W06 (Mercedes)Lewis HamiltonNico RosbergLewis HamiltonNico Rosberg
Red Bull Racing RB11 (Renault)Daniel RicciardoDaniel RicciardoDaniil KvyatDaniil Kvyat
Williams FW37 (Mercedes)Susie WolffFelipe MassaValtteri BottasFelipe Massa/Valtteri Bottas
Ferrari SF15-T (Ferrari)Kimi RaikkonenKimi RaikkonenSebastian VettelSebastian Vettel
McLaren MP4-30 (Honda)Jenson ButtonJenson ButtonFernando AlonsoFernando Alonso
Toro Rosso STR10 (Renault)Max VerstappenCarlos Sainz Jr.Max VerstappenCarlos Sainz Jr.
Lotus E23 (Mercedes)Pastor MaldonadoJolyon PalmerPastor MaldonadoRomain Grosjean
Sauber C34 (Ferrari)Felipe NasrMarcus EricssonFelipe NasrMarcus Ericsson
Force India 2014 (Mercedes)Pascal WehrleilSergio PerezPascal WehrleilNico Hulenberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια