FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

O Mario Ilien θα βοηθήσει τη Renault

H εταιρεία του Ilien έχει το ρόλο συμβούλου της Renault για νέες ιδέες που θα βοηθήσουν τον Γάλλο κατασκευαστή κινητήρων και την επίσημη ομάδα του, τη Red Bull.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ο Ilien είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην τότε εταιρεία του, την Ilmor, η οποίαεξέλισσε τους κινητήρες Mercedes που πήραν λίγο αργότερα τίτλους με τη McLaren (φωτ. κάτω, με τον Ilien δεξιά). Από τότε έχει επικεντρωθεί σε κινητήρες για το IndyCar και το MotoGP.
Ο διευθυντής της Renault F1, Cyril Abiteboul, λέει ότι η εταιρεία του πρέπει να είναι ανοιχτή σε πληροφορίες από ειδικούς, όπως ο Ilien, αν θέλει να προοδεύσει.
«Ο Mario είναι μια ευκαιρία να συγκρίνουμε αυτό που κάνουμε με τα σημεία αναφοράς», δήλωσε στο «αδελφό» μας AUTOSPORT. «Πρέπει να μεταμορφωθούμε και επίσης να είμαστε ανοιχτοί. Δεν πρέπει ναφοβόμαστε ό,τι υπάρχει έξω. Μέσα, δεν είμαστε τέλειοι. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε ένα κόσμο στον οποίο δεν έχουμε απαραίτητα πρόσβαση.
«Βλέπω την εταιρεία του Mario σαν ευκαιρία να κερδίσουμε επιπλέον γνώση. Έναν πλούτο γνώσης και εμπειρίας ώστε να κόψουμε δρόμο, διότι τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις, όχι για το 2015 αλλά για το 2016»
Καθώς οι κανονισμοί πιστοποίησης γίνονται ολοένα και πιο σφιχτοί, περιορίζοντας τα στοιχεία μπορεί να αλλάξουν στους κινητήρες, ο Abiteboul λέει πως ο χρόνος πιέζει για να σχεδιαστούν οι κινητήρες σωστά.
«Αν δείτε το 2016, είναι μια απολύτως κρίσιμη χρονιά», λέει. «Όλα μπορεί να αλλάξουν σε κάτι πολύ διαφορετικό [σ.σ. γίνονται συζητήσεις για κινητήρες 1.000 ίππων], αλλά σύμφωνα με τους ισχύοντες σήμερα κανονισμούς, είναι σίγουρα η χρονιά που πρέπει να έχεις το σωστό πακέτο. Αν δεν το έχεις, θα είσαι σεάσχημη κατάσταση, όχι για μία μόνο χρονιά, αλλά για πολλά χρόνια.
«Γι’ αυτό τα ορόσημα που θα μας έρθουν το 2016 είναι εξαιρετικά σημαντικά. Και πριν από αυτό το ορόσημο πρέπει να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση πάνω στο τι μπορεί να γίνει. Οπότε αυτό είναι έναμακροπρόθεσμο σχέδιο.
«Ο Ilien είναι ένα εξωτερικό στήριγμα, όχι ένα εσωτερικό. Είναι μια εταιρεία, ένας προμηθευτής και αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη της Renault προς την πρόοδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια