FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Νεο συστημα βαθμολογησης απο το 2010

Το νέο σύστημα βαθμολόγησης από τη νέα χρονιά επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες μετά από την πρόταση της Επιτροπής της Formula1 και ο νικητής, πλέον, θα παίρνει 25 βαθμούς, αντί για δέκα. Πριν από λίγες ώρες στη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Μονακό η Επιτροπή της Formula1 πρότεινε να αλλάξει το σύστημα βαθμολόγησης από την επόμενη χρονιά και να βαθμολογούνται οι πρώτοι δέκα οδηγοί του αγώνα και όχι οι οχτώ, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Τελικά, αυτό θα γίνει στην πράξη, καθώς από το ΠΣΜΑ επιβεβαιώθηκε ότι θα ισχύσει αυτό για το 2010.
Έτσι, ο νικητής του αγώνα θα παίρνει 25 βαθμούς, ο δεύτερος 20 και ο τρίτος 15, ενώ οι υπόλοιποι εφτά θα βαθμολογούνται με το σύστημα 10, 8, 6, 5, 3, 2, 1. Αυτό, κυρίως, θα γίνει λόγω της επέκτασης του γκριντ σε 13 ομάδες, όπως ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η FIA.
«Εξαιτίας του επεκτεινόμενου γκριντ των 13 ομάδων και περαιτέρω για τη σύσταση της Επιτροπής της Formula1, ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης θα εφαρμοστεί για τη σεζόν του 2010», έλεγε η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια