FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Κορυφαιος ολων των εποχων ο Σενα!

Ο Αϊρτον Σένα ψηφίστηκε ως ο μεγαλύτερος οδηγός όλων των εποχών σε μια πρωτότυπη ψηφοφορία που διοργανώθηκε στο περιοδικό μηχανοκινήτων Autosport. Σε αυτήν ψήφισαν 217 πρώην και νυν πιλότοι της Φόρμουλα Ένα και ο κάθε συμμετέχων κλήθηκε να υποβάλλει τη δική του κορυφαία 10άδα οδηγών, σύμφωνα με το πώς εκείνος αντιλαμβάνεται τον όρο "μεγαλύτερος όλων των εποχών".
Στη διαδικασία έλαβαν μέρος οι περισσότεροι πιλότοι του τωρινού grid, αλλά και μεγάλες δόξες του παρελθόντος, όπως είναι οι αδερφοί Σουμάχερ, ο Τζακ Μπράμπαμ, ο Τζον Σέρτις, ο Ντέιμον Χιλ, ο Μάικλ Αντρέτι και ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια.
Για τον Σένα αποτελεί μεγάλη τιμή αν αναλογιστεί κανείς ότι άφησε πίσω του τον δεύτερο Μίκαελ Σουμάχερ και τον τρίτο Χουάν Μανουέλ Φάντζιο. Στη διαδικασία έλαβαν μέρος οι περισσότεροι πιλότοι του τωρινού grid, αλλά και μεγάλες δόξες του παρελθόντος, όπως είναι οι αδερφοί Σουμάχερ, ο Τζακ Μπράμπαμ, ο Τζον Σέρτις, ο Ντέιμον Χιλ, ο Μάικλ Αντρέτι και ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια.
Όσο αφορά τις υπόλοιπες θέσεις: τέταρτος ήταν στην λίστα ο Αλέν Προστ και ακολούθησαν οι Τζίμι Κλαρκ και Τζάκι Στιούαρτ, ο Νίκι Λάουντα βρέθηκε στην έβδομη θέση, ενώ την κορυφαία δεκάδα συμπλήρωσαν οι Στέρλνγκ Μος, Φερνάντο Αλόνσο και Ζιλ Βιλνέβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια