FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

Δεν αρκουν τα μετρα περικοπων στην F1

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί για να μειωθεί το κόστος στη Formula1 δεν είναι αρκετά, σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Ζαν Τοντ. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου έχει αλλάξει χέρια εδώ και μερικούς μήνες και έχει περάσει από τον Μαξ Μόσλεϊ στον Ζαν Τοντ.
Ο νέος πρόεδρος της FIA πιστεύει ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί δεν είναι αρκετά, ώστε να μειωθεί το κόστος στη Formula1, όπως τόνισε σε δηλώσεις του, στις οποίες αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που έχει «χτυπήσει» το σπορ, καθώς και την επιλογή να αφήσουν το σύστημα ανάκτησης της κινητικής ενέργειας.
«Είμαι πεπεισμένος ότι πρέπει να αντικατοπτρίζουμε το περιβάλλον με τις νέες τεχνολογίες.
Πρέπει να προσαρμοστούμε στο χρόνο και να αναθεωρήσουμε το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ακόμα και να δημιουργήσουμε νέους κλάδους. Αφού παρατήσαμε το KERS, δε θα πετύχουμε τίποτα καινούριο την επόμενη χρονιά. Λυπάμαι γι' αυτό.
Έχω αποφασίσει να δημιουργήσω μια ομάδα εργασίας, με το πρώην αφεντικό κινητήρων της Ferrari, Τζιλς Σιμόν, να μπαίνει στη FIA σε αυτό το πλαίσιο. Οι ομάδες της Formula1 είναι μερικές φορές τυφλές και δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στον κόσμο.
Αλλά οι αγώνες έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. Η Formula1 είναι πολύ ακριβή και ο προκάτοχός μου, Μαξ Μόσλεϊ, έκανε μεγάλες προσπάθειες για να μειώσει τα κόστη, όμως δεν ήταν αρκετό, ειδικά καθώς κάποιες ομάδες ήταν αντίθετες. Είμαι λυπημένος που οι Honda, BMW και Toyota έφυγαν, αλλά όταν ξοδεύεις πολλά και τα αποτελέσματα δεν είναι εκεί, είναι αναπόφευκτο. Από την άλλη πλευρά είναι ωραίο που νέες ομάδες θα εισέλθουν.
Όμως, τα μέτρα που έχουν παρθεί για την περικοπή του κόστους δεν επαρκούν. Είμαι εναντίον του περιορισμού ρυθμίσεων στα μπάτζετ, αλλά αν θέλουμε να διαιωνίσουμε τη Formula1, τότε χρειάζεται μια πραγματική ευαισθητοποίηση και θεμελιώδεις αποφάσεις», είπε ο Γάλλος, ο οποίος θέλει να μη βρεθεί στη θέση που ήταν ο Μόσλεϊ το περασμένο καλοκαίρι, δηλαδή να βρίσκεται σε κόντρα με τις ομάδες για τους κανονισμούς, και συν τοις άλλοις επιθυμεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για το άθλημα.
Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια