FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Η Sauber επισημα 13η ομαδα του πρωταθληματος

Δεκατρείς θα είναι τελικά οι ομάδες στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2010. Η FIA αποδέχθηκε την καθυστερημένη αίτηση συμμετοχής της Sauber, η οποία αγόρασε την άδεια συμμετοχής από την Toyota που αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Έτσι, η ελβετική ομάδα επιστρέφει μετά από 4 χρόνια ως ιδιόκτητη ομάδα, μετά από 4 χρόνια υπό τη σκέπη της BMW, η οποία αποφάσισε να αποχωρήσει και να παραχωρήσει την άδεια συμμετοχής της στην Lotus έναντι 800.000 δολαρίων.
Η σχετική ανακοίνωση της FIA αναφέρει: “H FIA απέστειλε επιστολή στην BMW Sauber AG με την οποία γνωστοποιεί ότι το αίτημά της να υπαχθεί στο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2010 έγινε δεκτό. Εφόσον μέσα στις επόμενες τρεις μέρες εκπρόσωπος της ομάδας υπογράψει τη Σύμβαση Κανονισμών της FIA, τότε η Sauber θα πάρει τη θέση της Toyota που αποχώρησε από το πρωτάθλημα”.
Έτσι, οι ομάδες του νέου πρωταθλήματος θα είναι οι: McLaren, Mercedes GP, Red Bull, Ferrari, Renault, Force India, Toro Rosso, Williams, Sauber, Lotus, Campos, Virgin Racing and the US F1 Team.
Η FIA αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει την ανανεωμένη λίστα αρίθμησης των μονοθεσίων. Λογικά δεν θα υπάρξει αλλαγή και η Sauber θα πάρει τα νούμερα 26 και 27
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια