FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Στη Virgin GP ο Λουκας ντι Γκρασι

Το δεύτερο οδηγό της για το 2010 ανακοίνωσε σήμερα η Virgin GP. Αυτός θα είναι ο Λούκας ντι Γκράσι, ο οποίος θα αποτελέσει μαζί με τον Τίμο Γκλοκ το οδηγικό δίδυμο για την επόμενη χρονιά. Για το γεγονός αυτό μίλησε το αφεντικό της ομάδας, Άλεξ Τάι, ο οποίος τόνισε ότι σκοπός τους είναι να έχουν καλό πνεύμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.
«Στη Virgin έχουμε ένα αξιοσημείωτο γκρουπ έμπειρων ανθρώπων που έχουν έρθει μαζί για να κάνουν τα αδύνατα δυνατά. Η Virgin είναι μια πραγματική ομάδα που ιδρύθηκε από πραγματικούς αγωνιστές, οι οποίοι έχουν μια προκαθορισμένη διαδρομή προς την επιτυχία.
Αυτό θα είναι η εστίασή μας, αλλά την ίδια χρονική στιγμή σκοπεύουμε να είμαστε μια ομάδα με καλό πνεύμα
», είπε ο Τάι. Από την πλευρά του, ο αθλητικός διευθυντής της Virgin, Τζον Μπουθ, ανέφερε ότι στόχος είναι να αναδειχθούν καλύτερη από τις νέες ομάδες.
«Το 2010 η ιδέα μου της επιτυχίας είναι να λειτουργούν αξιόπιστα, ασφαλή και αποτελεσματικά και να κερδίσουμε το σεβασμό των συνομηλίκων μας στα πάντοκ. Πρέπει να λειτουργήσουμε καλά σαν ομάδα. Μετά μπορούμε να αρχίσουμε να τον μεταφέρουμε στην απόδοση του μονοθεσίου.
Ο καθαρός μας στόχος είναι να τελειώσουμε τη σεζόν ως η καλύτερη από τις νέες ομάδες. Ακόμη, ο τεχνικός διευθυντής αυτής, Νικ Γουίρθ, έκανε λόγο για 12 πολυάσχολους μήνες δουλειάς, που ανταμείφθηκαν.
«Αυτή είναι μια απίστευτη μέρα για όλους που συμμετέχουν με τη Virgin. Η χρονιά που πέρασε ήταν κάτι σα μια περιπέτεια, καθώς πρώτα σχεδιάσαμε την ιδέα να μπούμε στη Formula1 και μετά να μπούμε στο δρόμο της εκκίνησής μας σήμερα για 12 πολυάσχολους μήνες, αλλά που ανταμείφθηκαν.
Είμαι υπερήφανος που είμαι μέλος μιας ομάδας, που δεν φτιάχνεται απλά στο γκριντ, αλλά που έχει ξεπεράσει ακόμα και τις πιο μεγάλες προσδοκίες μας, τεχνικά στην αγωνιστική μας λειτουργία και επίσης εμπορικά». Τέλος, ο πρόεδρος του Virgin Group, που εξαγόρασε τη Manor, Ρίτσαρντ Μπράνσον, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η ομάδα θα έχει καλές στιγμές στην πρώτη της χρονιά στη Formula1.
«Είχαμε μια φανταστική πρώτη χρονιά στη Formula1 και ήταν απίστευτο να είμαστε χορηγοί σε μια ομάδα που μαχόταν τόσο σκληρά για να κερδίσει και τα δυο πρωταθλήματα. Είμαστε μεγάλοι οπαδοί του αθλήματος και ξοδέψαμε πολύ χρόνο εξερευνώντας όλες τις επιλογές μιας μακροπρόθεσμης συμμετοχής. Γνωρίζαμε ότι υπήρχε ένας αρκετά επιτυχημένος σχεδιαστής εκεί έξω που μπορούσε να φέρει κάτι διαφορετικό στο σπορ με την προσέγγισή του στο σχεδιασμό αγωνιστικών αυτοκινήτων. Γι' αυτό σκεφτήκαμε «γιατί να μην επιστρέψει μια βρετανική ομάδα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια