FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Στην Citroen επισημα ο Kimi

Η Citroen ανακοίνωσε και επίσημα τη συμφωνία της με τον Κίμι Ράικονεν, που θα δει τον φινλανδό να διαγωνίζεται μαζί της στο WRC την ερχόμενη σεζόν. Οριστικά στο WRC ο Κίμι.
Ο 30χρονος οδηγός δεν θα τρέχει με την εργοστασιακή ομάδα της γαλλικής εταιρίας, αλλά με την Citroen Junior, έχοντας ως team mate τον Σεμπαστιάν Οζιέ. Υποστηρικτής του όλου εγχειρήματος είναι η Red Bull.
"Πάντα ήθελα να συμμετάσχω στα ράλι και ειδικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάποια στιγμή στην καριέρα μου", τόνισε ο Ράικονεν. "Χάρη στην Red Bull έχω την ευκαιρία να οδηγήσω το καλύτερο αγωνιστικό του πρωταθλήματος, το Citroen C4. Ολα αυτά είναι καινούργια για μένα, αλλά αποτελούν μια συναρπαστική πρόκληση".
Ο Iceman επιβεβαίωσε, επίσης, ότι η συμφωνία με την Citroen αφορά μόνο το 2010, αφήνοντας παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το μέλλον και το αν θα συνεχίσει στο WRC ή θα προσπαθήσει να επιστρέψει στην F1.
"Για την ώρα έχουμε μονοετές συμβόλαιο και θα δούμε πως θα πάει για μέλλον", είπε. "Πραγματικά ανυπομονώ να δοκιμάσω το αγωνιστικό και να ξεκινήσω το πρώτο ράλι". Ο παγκόσμιος πρωταθλητής F1 του 2007 έκανε φέτος ντεμπούτο σε αγώνα WRC, τρέχοντας με ένα Abarth Grande Punto S2000 στο Ράλι Φινλανδίας. Του χρόνου θα συμμετάσχει στους 12 από τους 13 γύρους του πρωταθλήματος, πλην του Ράλι Ν. Ζηλανδίας, στο οποίο δεν θα κατέβει η Citroen Junior.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια