FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

FORMULA 1 – «Μοναδικο το Grand Prix στο Οστιν»

Υποσχέσεις ότι το νέο circuit στο Όστιν των ΗΠΑ θα είναι ένα από τα καλύτερα και πιο θεαματικά του κόσμου έδωσαν οι διοργανωτές του αγώνα, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο καλεντάρι της Formula 1 το 2012. Ο Τάβο Χέλμουντ, εκπρόσωπος της εταιρείας που προωθεί το Grand Prix στο Τέξας, αποκάλυψε ότι τα σχέδια της νέας πίστας θα είναι διαφορετικά από τα συνηθισμένα και θα αποτελούν μια επιλογή των καλύτερων κομματιών από πίστες ανά τον κόσμο!
«Θα έλεγα ότι ελπίζω οι άνθρωποι να το δουν σαν μια μεγάλη ιστορική αναδρομή μερικών από τις παλαιότερες και παραδοσιακότερες πίστες, παρότι προφανώς θα υπάρχουν τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά για την ασφάλεια και οι απαιτήσεις της Fia. Θα είναι μια πίστα όπου οι οδηγοί θα την περπατούν και θα σκέφτονται: πρέπει να κάνω την καλύτερη εμφάνισή μου σήμερα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Χέλμουντ.
Οι τελικές λεπτομέρειες της τοποθεσίας της πίστας θα γνωστοποιηθούν σύντομα, σύμφωνα με τον Αμερικανό και τα σχέδια θα δημοσιοποιηθούν τις ερχόμενες εβδομάδες. Όπως είπε, είναι ενθουσιασμένος από αυτά που είδε στα σχέδια, τα οποία ετοίμασε ο διάσημος Γερμανός Χέρμαν Τίλκε. «Θα έχει ένα πολύ γρήγορο κομμάτι, το οποίο θα περιλαμβάνει μερικές πολύ απαιτητικές στροφές. Μερικά κομμάτια που είδα στο Σίλβερστοουν ίσως τα δούμε κι εδώ. Θα υπάρχει επίσης σημαντική ανύψωση, πιθανότατα περισσότερο από 100 πόδια διαφοράς από την κορυφή προς τα κάτω. Θα υπάρχει ωραία θέα και νομίζω ότι θα έχει απόκλιση από τις πίστες που έχουν χτιστεί πρόσφατα στη Formula 1», ανέφερε.
Για να συνεχίσει: «Οι Αμερικανοί θα είναι περήφανοι γι’ αυτήν και δεν θα είναι μια πανομοιότυπη πίστα. Νομίζω ότι ο κόσμος στο Τέξας θα είναι περήφανος και γι’ αυτό. Όταν μπαίνεις σε τέτοια πράγματα, οι οδηγοί πρέπει να είναι τα καλύτερα διαπιστευτήρια. Υπάρχουν αυτοί που μιλούν και όλοι θέλουν να τους ακούσουν. Οπότε πιστεύω ότι ανάμεσα στην πρόσβαση, την ευελιξία, την τοποθεσία και προφανώς την άσφαλτο μεταξύ των δύο φραχτών, θα είμαστε καλοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια