FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

H Red Bull κυριαρχος στις 2 περιοδους

Ο Sebastian Vettel το πρωί, ο Mark Webber το απόγευμα. Αυτή ήταν η εικόνα των ελεύθερων δοκιμών του grand prix της Μεγάλης Βρετανίας την Παρασκευή (9/7). Οι δύο οδηγοί της Red Bull πρώτευσαν και στις δύο περιόδους και φανέρωσαν τις διαθέσεις αντεπίθεσης της ομάδας.
Την αρχή έκανε ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος άφησε πίσω του στα 1α ελεύθερα τον Lewis Hamilton κατά 0,334 δευτερόλεπτα. Την έκπληξη έκανε ο Robert Kubica σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο, με τον Webber να έρχεται τέταρτος. Η έτερη McLaren του Jenson Button περιορίστηκε στην 8η θέση, μία πάνω από τον Michael Schumacher. Οσο για τις δύο Ferrari, χρησιμοποίησαν αυτήν την περίοδο για δοκιμές σε ρυθμίσεις και στα δύο αναβαθμισμένα μονοθέσια και γι' αυτό βρέθηκαν σε πολύ χαμηλές θέσεις.
Στη δεύτερη περίοδο ο Webber γύρισε την πίστα σε χρόνο 1:31.234, αν και στο τελευταίο μισάωρο έμεινε εκτός πίστας, λόγω ενός ανεξήγητου φωτός στο τιμόνι. Ο Fernando Alonso, παρότι δεύτερος, δεν τον πλησίασε ιδιαίτερα. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Vettel, ενώ ο Felipe Massa έφερε και την έτερη Ferrari στο πρώτο καρέ. Η McLaren ακολούθησε το παράδειγμα της Ferrari και χρησιμοποίησε αυτήν την περίοδο για τις δικές τις δοκιμές στις αναβαθμίσεις, με συνέπεια τα δύο μονοθέσιά της να μην πετύχουν ανταγωνιστικό χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια