FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Στο Wandering Creek το αμερικανικο GP

Οι διοργανωτές του αμερικανικού Grand Prix επιβεβαίωσαν ότι η νέα πίστα θα βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του Όστιν, κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης, αποκαλύπτοντας σε σχετική συνέντευξη Τύπου την τοποθεσία που θα χτιστούν οι εγκαταστάσεις για τον παρθενικό αγώνα Formula 1 στο Τέξας.
Ο εκ των προωθητών του event, Τάβο Χέλμουντ είπε ότι ο πασίγνωστος Αμερικανός επιχειρηματίας Ρεντ Μακόμπς θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση του αγώνα, ο οποίος θα λάβει χώρα σε μια περιοχή ευρύτερα γνωστή ως Wandering Creek. Επίσης, στην υποστήριξη των σχεδίων είναι και ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής μοτοσικλέτας, Κέβιν Σβαντς
Ο McCombs παραλλήλισε τη διοργάνωση του Grand Prix με το Super Bowl, τον τελικό του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος Φούτμπολ, η ημέρα διεξαγωγής του οποίου αποτελεί εθνική αργία και είναι το γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ.
Ο Hellmund δήλωσε ότι εργαζόταν 1,5 χρόνο για την εξασφάλιση της καλύτερης τοποθεσίας για τη δημιουργία της πίστας, έτσι ώστε η πρόσβαση σε αυτήν να είναι εύκολη. Επίσης πιστεύει ότι το GP του Austin θα είναι επιτυχημένο, σε αντίθεση με προηγούμενα GP των ΗΠΑ, επειδή θα διεξάγεται σε μόνιμη πίστα. Ο Hellmund ανέφερε την επιτυχία του Αμερικάνικου GP στο Watkins Glen, την πίστα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης που διεξήγαγε τον αγώνα από το 1961 έως και το 1980, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες προσωρινές (σε δρόμους πόλης) «πίστες» που φιλοξένησαν τον αγώνα μετέπειτα, ενώ η Ινδιανάπολη αποτέλεσε μια -όχι ιδιαίτερα καλή- προσαρμογή της παλαιότερης εν χρήσει πίστας στον κόσμο, για έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει Grand Prix της Formula 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια