FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Πέμπτη πολ ποζίσιον για Vettel!

Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 ξεκινά με το δέκατο γκραν πρι της σεζόν, το οποίο φιλοξενείται στη Βρετανία και πιο συγκεκριμένα στην ανανεωμένη πίστα του Σίλβερστοουν. Πέμπτη πολ ποζίσιον για τον Σεμπάστιαν Φέτελ και πέμπτο 1-2 για τη Red Bull στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Μαρκ Γουέμπερ να ακολουθεί. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Φερνάντο Αλόνσο.
Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου… Οι συνήθεις ύποπτοι των κατατακτήριων δοκιμών, πιλότοι της Red Bull, έσπασαν τα χρονόμετρα στο Σίλβερστοουν, δείχνοντας ότι απώτερος στόχος είναι το κυνήγι του Παγκόσμιου τίτλου. Αρκετά καλή ήταν η απόδοση της Ferrari που από την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών βρίσκονταν πίσω από τις δύο Red Bull, την ώρα που ο Μάσα δεν έδειχνε την ίδια απόδοση με τον ομόσταβλό του. Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari, Φελίπε Μάσα, θα εκκινήσει τέσσερις θέσεις πίσω από τον Αλόνσο.
Από την τέταρτη θέση θα εκκινήσει ο Λιουίς Χάμιλτον, δίνοντας μικρή χαρά στη McLaren, ύστερα από την 14η θέση του Μπάτον. Μέσα στη βαθμολογουμένη δεκάδα βρέθηκαν οι δύο Mercedes, καθώς επίσης και η Sauber του Ντε Λα Ρόσα.
Απογοήτευση για Μπάτον
Σαφώς κάτι καλύτερο θα περίμενε ο πιλότος της McLaren, Τζένσον Μπάτον, για το εντός έδρας γκραν πρι στην πίστα του Σίλβερστοουν. Το μονοθέσιο δεν είχε την αναμενόμενη απόδοση από τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, με αποτέλεσμα οι μηχανικοί να αφαιρέσουν από τις MP4-25 τις νέες εξατμίσεις. Ωστόσο, ο Μπάτον δεν κατάφερε να κάνει έναν ικανοποιητικό χρόνο, που θα τον οδηγούσε στον τελικό, προκαλώντας την απογοήτευση στη βρετανική ομάδα, η οποία ανυπομονούσε για το εν λόγω γκραν πρι.
Q2 : Δεύτερη περίοδος
Με τους πιλότους της McLaren να δίνουν μάχη με τα χρονόμετρα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών. Ωστόσο, άμεση ήταν πάντα η απάντηση των πιλότων των «κόκκινων ταύρων», οι οποίοι δεν ήθελαν να αποχωριστούν την πρώτη θέση. Πολύ κοντά στους χρόνους της Red Bull ήταν η Ferrari με τον Αλόνσο να δείχνει περισσότερο ανταγωνιστικός. Μεγάλη έκπληξη της δεύτερης περιόδου ο αποκλεισμός του Τζένσον Μπάτον από την τελική φάση των κατατακτήριων της Βρετανίας. Τα μονοθέσια της McLaren από τις ελεύθερες δοκιμές δεν έδειχναν ανταγωνιστικά, παρά το γεγονός ότι έφεραν πολλές αναβαθμίσεις.
Οι υπόλοιποι πιλότοι που δεν κατάφεραν να πάρουν μέρος στον τελικό ήταν οι : Μπουεμί (Toro Rosso), Πετρόφ (Renault), Λιουίτζι (Force India), Χούλκενμπεργκ (Williams), Κομπαγιάσι (Sauber) και Σούτιλ (Force India)
Q1: Πρώτη περίοδος
Με τη πιο σκληρή γόμα ελαστικών ξεκίνησαν τις κατατακτήριες δοκιμές οι πιλότοι της Φόρμουλα 1, μπροστά στις κατάμεστες κερκίδες του Σίλβερστοουν. Πολλοί ήταν οι πιλότοι που πέρασαν από την πρώτη θέση, με τους πιλότους της Red Bull ωστόσο να κυριαρχούν. Εκτός από την πρώτη περίοδο έμειναν τα μονοθέσια των νεοεισερχόμενων ομάδων, HRT, Virgin, Lotus και η Toro Rosso του Αλγκουερσουαρί.
Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:
1. Φέτελ, Red Bull, 1:29.615
2. Γουέμπερ, Red Bull, 1:29.758
3. Αλόνσο, Ferrari, 1:30.426
4. Χάμιλτον, McLaren, 1:30.556
5. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:30.625
6. Κούμπιτσα, Renault, 1:31.040
7. Μάσα, Ferrari, 1:31.172
8. Μπαρικέλο, Williams, 1:31.175
9. Ντε Λα Ρόσα, Sauber, 1:31.274
10. Σουμάχερ, Mercedes, 1:31.430
11. Σούτιλ, Force India
12. Κομπαγιάσι, Sauber
13. Χούλκενμπεργκ, Williams
14. Μπάτον, McLaren
15. Λιουίτζι, Force India
16. Πετρόφ, Renault
17. Μπουεμί, Toro Rosso
18. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
19. Κοβαλάινεν, Lotus
20. Γκλοκ, Virgin
21. Τρούλι, Lotus
22. Ντι Γκράσι, Virgin
23. Τσάντχοκ, HRT
24. Γιαμαμότο, HRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια