FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Στον αποηχο του Γερμανικου GP

Ο αγ. διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ πιστεύει ότι όσα συνέβησαν στη Γερμανία με τις Ferrari να αλλάζουν θέσεις είναι μεγάλη ντροπή για τη F1 ενώ θεωρεί ότι οι φίλαθλοι είδαν ένα «στημένο» αγώνα.
Θυμίζουμε ότι ύστερα από έμμεση προτροπή της Ferrari ο Μάσα παραχώρησε την πρώτη θέση στον Αλόνσο ενώ δεν είχαν αντίπαλο να τους πιέζει.
«Είναι κρίμα για τη Formula 1 ότι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα και δόθηκε η νίκη στον ένα οδηγό αντί για τον άλλο. Δεχτήκαμε έντονη κριτική στην Κωνσταντινούπολη που επιτρέψαμε στους οδηγούς μας να κοντραριστούν αλλά συνεχίζω να πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο δίκαιο και αθλητικό πράγμα που μπορείς να κάνεις. Έχασε η F1 μ’ αυτό που έγινε. Η Ferrari είναι μεγάλη ομάδα και δεν έχει ανάγκη από τέτοιες πρακτικές και ο Φερνάντο πολύ καλός οδηγός για να καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις.
Είναι κρίμα που δεν επέτρεψαν στο Φελίπε να δώσει μάχη με τον Αλόνσο. Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι φίλαθλοι, οι οπαδοί και οι θεατές. Η FIA έχει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος και θα είναι κατάφωρη αδικία εάν δεν τιμωρηθεί η Ferrari για παράβαση κανονισμών».
Στην Ιταλική ομάδα επιβλήθηκε πρόστιμο 100 χιλιάδων δολαρίων αλλά το θέμα έχει προωθηθεί και στο Ανώτατο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για περαιτέρω διερεύνηση.
Από την πλευρά του ο Μ.Σουμάχερ υποστηρίζει τη θέση της Ferrari: «Έχω δεχτεί έντονη κριτική στο παρελθόν ακριβώς για τον ίδιο λόγο, κατανοώ 100% τι συνέβη και θα έκανα ακριβώς το ίδιο σε αντίστοιχη κατάσταση. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και πρωταθλητής αναδεικνύεται μόνο ένας. Εάν στο τέλος του πρωταθλήματος έχεις χάσει τον τίτλο για αυτούς τους επτά βαθμούς θα αναρωτιέσαι γιατί δεν το έκανες;». Θυμίζουμε ότι μια παρόμοια κατάσταση και ενέργεια ανάμεσα στους Σουμάχερ και Μπαρικέλο το 2002 στην Αυστρία είχε οδηγήσει τη FIA στο να απαγορεύσει τις εντολές αλλοίωσης αποτελέσματος.
«Στον προηγούμενο αγώνα δόθηκαν σαφείς εντολές αλλά κανείς δεν ενοχλήθηκε μ’ αυτό. Αλλά τι σημασία έχει πότε έγινε αυτό; Ίσως έπρεπε να γίνει πιο κομψά αλλά ότι έπρεπε να γίνει δεν υπάρχει συζήτηση παρά μόνο ένας στόχος, το πρωτάθλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια