FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Ecclestone: «Δεν υπαρχει χωρος στην F1 για τη FOTA»

Ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, Bernie Ecclestone δήλωσε ότι δεν υπάρχει χώρος στη Formula 1 για τη FOTA, το σύνδεσμο που έχουν δημιουργήσει οι ομάδες, ενώ συνεχίζονται οι διαμάχες όσον αφορά την εμφάνιση λογότυπων από σπόνσορες των ομάδων εντός των pits και του paddock.
Oι ομάδες είχαν προειδοποιηθεί πριν από το Καναδικό GP να είναι προσεκτικές σε ότι αφορά την εμφάνιση λογότυπων από τους σπόνσορές τους εντός των pits, από την Allsport, την ελβετική εταιρία που διαχειρίζεται την πώληση διαφημιστικού χώρου στις πίστες, η οποία ισχυρίζεται ότι της ανήκουν τα δικαιώματα και της περιοχής των box. Στο Silverstone, το ζήτημα επεκτάθηκε και στην περιοχή πίσω από τα pits, το paddock. Οι ομάδες ζητήθηκαν να αποσύρουν τα ρυμουλκά φορτηγά τους από τον χώρο του paddock (όπου παρέμειναν μονάχα οι καρότσες πολλαπλών χρήσεων), λόγω του ότι φέρουν τα λογότυπα από τους σπόνσορές τους.
Κανένα από τα κινητήρια στελέχη των φορτηγών των ομάδων δε βρίσκεται πλέον στα paddock του Silverstone και μέλη των ομάδων έψαχναν να βρουν τρόπους να κάνουν το εμπρός μέρος από τις καρότσες να φαίνεται πιο όμορφο. Η διαμάχη αυτή εκτυλίσσεται την επομένη από τις δηλώσεις του Ecclestone στον ιταλικό Τύπο, όπου ο Βρετανός σχολίασε ότι η FOTA δεν έχει θέση στη Formula 1: «Δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ, γιατί είναι φτιαγμένη από ομάδες που μάχονται μεταξύ τους στις πίστες. Όταν οι ομάδες εξετάζουν κανονισμούς, όλοι προσπαθούν να βρουν ένα πλεονέκτημα. Οι ομάδες ήθελαν να διαιρέσουν την F1, αλλά τώρα αντιλαμβάνονται ότι είναι καλό να δίνουν σημασία στα χρήματα που λαμβάνουν (από τη FOM). Δεν υπάρχει χώρος για τη FOTA…» ήταν τα λόγια του δαιμόνιου Bernie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια