FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

FORMULA 1 – Επομενη σταση: Γερμανια

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 11ο από τους 19 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έχει ξεκινήσει και το προσεχές Σαββατοκύριακο το Χοκενχάιμ θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί ομάδες και οδηγούς. Το γερμανικό circuit επιστρέφει στο καλεντάρι μετά από απουσία ενός έτους και αναμένεται να φιλοξενήσει μια συναρπαστική μάχη, με την κατάσταση στην κούρσα του τίτλου να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.
Ο Λιούις Χάμιλτον ηγείται με 145 βαθμούς, ακολουθεί ο Τζένσον Μπάτον με 133, ο Μαρκ Γουέμπερ με 128 και ο Σεμπάστιαν Φέτελ με 121. Η… έριδα ανάμεσα στη McLaren και τη Red Bull προφανώς έχει μεταφερθεί και στους κατασκευαστές, με τα «ασημένια βέλη» να έχουν 278 βαθμούς και τους «Ταύρους» 249.
Το Χοκενχάιμρινγκ, το οποίο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακριά από την ιστορική και πανέμορφη πόλη Χάιντελμπεργκ, φιλοξένησε το πρώτο γερμανικό Grand Prix το 1970 και φέτος θα είναι η 32η χρονιά διεξαγωγής του. Το 2002 η πίστα ανακατασκευάστηκε σχεδόν ολοκληρωτικά, με το μήκος της από 6,8 χιλιόμετρα να μειώνεται στα 4,6 χιλιόμετρα.
Προφανώς δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι αγαπημένο παιδί των Γερμανών τόσο στη δεκαετία του ’90, όσο και του ’00 ήταν ο Μίκαελ Σουμάχερ, για χάρη του οποίου συνέρρεαν τεράστια πλήθη στις εξέδρες. Κάτι παρόμοιο εννοείται πως αναμένεται να γίνει και φέτος, αφού ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα δώσει το παρόν αγωνιζόμενος με μια γερμανική ομάδα, αλλά και πέντε ακόμη συμπατριώτες του, οι Σεμπάστιαν Φέτελ, Νίκο Ρόζμπεργκ, Άντριαν Σούτιλ, Νίκο Χούλκενμπεργκ και Τίμο Γκλοκ θα απολαύσουν τα… εντός έδρας προνόμια!
Σε σχέση με το 2008, οι αλλαγές στο circuit δεν είναι μεγάλες και εστιάζονται κυρίως στην διαπλάτυνση των κερμπ και του τεχνητού χόρτου στην έξοδο της στροφής 12 και της στροφής 17, στην τοποθέτηση προστατευτικοί τοίχου ελαστικών στο δεξί μέρος της πίστας αμέσως μετά τη στροφή 12 και στην τοποθέτηση ενός επιπλέον ιμάντα μεταφοράς ανά δύο σειρές, σε όλα τα προστατευτικά τοιχώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια