FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Κοκκινιζει η Ferrari απο ντροπη...

Η εμφάνιση του Φερνάντο Αλόνσο στις κατατακτήριες του Σαββάτου στην πίστα του Σίλβερστόον, όπου κατέκτησε την 3η θέση και σε συνδυασμό με τις αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο, έκαναν τους ανθρώπους της Φερράρι να πιστέψουν ότι τα ατυχές αποτελέσματα ανήκουν πλέον παρελθόν. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συνέβη, καθώς τόσο ο Ισπανός πιλότος, όσο και ο Φελίπε Μάσσα δεν κατάφεραν όχι μόνο να τερματίσουν σε κάποια από τις τρεις πρώτες θέσεις, αλλά ούτε καν να μπουν στην βαθμολογούμενη δεκάδα!
Έτσι, όπως είναι λογικό, μέσα στα πάντοκ της «σκουντερία» επικρατεί μεγάλη δυσφορία και έντονος προβληματισμός για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της ομάδας. Σχετικά με τι πήγε στραβά στην βρετανική πίστα μίλησε ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος σε δηλώσεις υπογράμμισε ότι η κακή εκκίνηση σε συνδυασμό με την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα ήταν αυτά που χάλασαν τον αγώνα.
«Έκανα πολύ άσχημη εκκίνηση -είχαμε προβλήματα με το συμπλέκτη- και μετά ήρθε το συμβάν με τον Kubica, που επηρέασε τον αγώνα μου. Δεν θέλω να σχολιάσω την απόφαση των αγωνοδικών. Η ομάδα ενέργησε σωστά αλλά η εντολή να δώσω πίσω τη θέση στον Kubica ήρθε όταν είχα ήδη περάσει έναν άλλο οδηγό και ο Kubica είχε ήδη αρχίσει εμφανώς να επιβραδύνει προτού εγκαταλείψει», είπε σχετικά ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και συμπλήρωσε «επιπλέον, η ποινή συνέπεσε με το SC και αντί να χάσω 1-2 θέσεις έχασα μια ντουζίνα. Ακόμα και με την άσχημη εκκίνηση είμαι πεισμένος ότι θα μπορούσα να τερματίσω 3ος αλλά αντί για αυτό επιστρέφω έχοντας τίποτα. Το πρωτάθλημα δείχνει εμφανώς πιο δύσκολο αλλά μόλις περάσαμε το μέσο της σεζόν και τα πάντα μπορεί ακόμα να συμβούν. Το μονοθέσιο είναι καλύτερο και όταν είχα καθαρή πίστα πήγαινα πολύ γρήγορα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να έχουμε πίστη στους εαυτούς μας».
Από την μεριά του, ο αγωνιστικός διευθυντής της «σκουντερία», Στέφανο Ντομενικάλι δήλωσε ότι παρά τα ατυχές αποτελέσματα δεν πρέπει να απογοητεύονται οι άνθρωποι της ομάδας, καθώς από τη μια μπορεί να φεύγουν από το βρετανικό γκραν πρι με μηδέν βαθμούς αλλά από την άλλη αποκόμισαν τη γνώση ότι έχουν τη δυνατότητα για κάτι καλύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια