FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Τα νεα της Ημερας για το νεο Grand Prix

Με μεγάλη ανυπομονησία περιμένουν το προσεχές Σαββατοκύριακο ομάδες και πιλότοι, καθώς το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 συνεχίζεται στην ανανεωμένη πίστα του Σίλβερστοουν.
Πρόκληση τα ελαστικά
Ένα από τα θέματα που απασχολεί τις ομάδες κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι τα ελαστικά. Αρκετά δύσκολο και απαιτητικό για τα ελαστικά θα είναι το επόμενο γκραν πρι, στην ανανεωμένη πίστα του Σίλβερστοουν (10-11 Ιουλίου). «Ξέρουμε το Σίλβερστοουν πολύ καλά, από τους προηγούμενους αγώνες. Ωστόσο, τώρα έχουμε την πρόκληση του νέου τμήματος. Η πίστα που προηγουμένως ήταν μια από τις δύσκολες για τα ελαστικά. Τώρα με το νέο τμήμα γίνεται πιο δύσκολη, ιδιαίτερα για τη μαλακή γόμα. Οι επιπρόσθετες ευθείες έχουν αυξήσει τη μέση ωριαία ταχύτητα», ήταν τα λόγια του αγωνιστικού διευθυντή της Bridgestone, Χιροχίντε Χαμασίμα.
Δεν ξεγράφουμε τη Ferrari
Την άποψη του πως η Ferrari βρίσκεται ακόμη στο παιχνίδι του τίτλου εξέφρασε ο πιλότος της Red Bull, Μαρκ Γουέμπερ, παρά το γεγονός ότι η σκουντερία έχει να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου από τον εναρκτήριο αγώνα στην πίστα του Μπαχρέιν. «Ποτέ δεν μπορείς να μην υπολογίσεις τη Ferrari. Είναι πολύ – πολύ δυνατή ομάδα. Ο Φερνάντο είναι ένας αξιόπιστος πιλότος, έτσι οι τύποι θα είναι εκεί κάθε εβδομάδα», τόνισε ο Γουέμπερ, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο προσεχές γκραν πρι : «Είναι μια συναισθηματική μάχη. Το διασκεδάζω, υπάρχουν πολλοί πιλότοι που μπορούν να κερδίσουν. Οι περισσότεροι έχουν κερδίσει δύο φορές, έτσι θα ήταν ωραία αν ήμουν ο πρώτος που θα έφτανα στις τρεις- τέσσερις»
Τελειώνει του Κούμπιτσα
Οι υπογραφές μένουν για να ανανεωθεί η συνεργασία του Ρόμπερτ Κούμπιτσα με τη Renault για ακόμη μια χρονιά. Οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν κάνει την πρόταση στον Πολωνό πιλότο, ενώ εξελίξεις αναμένονται στο γκραν πρι της Βρετανίας. Ο Κούμπιτσα δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο προσεχές γκραν πρι : «Είναι ένα εκπληκτικό σιρκουί, μια πολύ ανταγωνιστική πίστα, ιδιαίτερα οι πρώτες έξι – εφτά στροφές, οι οποίες είναι εκπληκτικές με τα μονοθέσια. Είναι φανταστικό με πόση ταχύτητα μπορείς να μπεις σε αυτές» , ήταν τα λόγια του Πολωνού πιλότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια