FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

FORMULA 1 – Περισσοτερο «πρασινο» θελει η FOTA

Η Ένωση των ομάδων Formula 1 (FOTA) σχεδιάζει αλλαγές στους κανονισμούς τις ερχόμενες σαιζόν, οι οποίες θα είναι πιο φιλικές στο περιβάλλον, στοχεύοντας στη μείωση των ρύπων και στην καλύτερη αποτελεσματικότητα των καυσίμων. Το σώμα έλαβε τα αποτελέσματα μιας περιβαλλοντικής ανάλυσης της Formula 1 και είναι αισιόδοξο ότι μπορεί να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα περισσότερο από 12% στα επόμενα τρία χρόνια. Επίσης, στο πλάνο των αλλαγών μπαίνουν οι κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων από τα 2013, τα οποία θα περιλαμβάνουν τεχνολογίες προς αυτή την κατεύθυνση.
«Έχει ήδη γίνει πιθανό να μειώσουμε τις εκπομπές άνθρακα στη Formula 1. Βασισμένοι σε αυτό που έχουμε ήδη καταφέρει, περιμένουμε ότι ως το 2012 η Formula 1 θα έχει συνολική μείωση των εκπομπών κατά 12,4% σε σχέση με το 2009», σχολίασε ο πρόεδρος της FOTA και αφεντικό της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς.
Και πρόσθεσε: «Επίσης, η FIA και η FOTAήδη δουλεύουν μαζί για τους τεχνικούς κανονισμούς του 2013, για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι κινητήρες και οι μονάδες δύναμης που θα χρησιμοποιούνται στη Formula 1 ως τότε, θα παρουσιάζουν και θα παρέχουν μια πλατφόρμα συνεχούς ανάπτυξης τεχνολογιών σχεδιασμένων να αποσκοπούν στην ανάπτυξη της αποδοτικότητας των καυσίμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια