FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

FORMULA 1 – Επιστροφη στη Γαλλια μονο αν…

Οι προσπάθειες για την επιστροφή του Μάνι Κουρ στο καλεντάρι μπορεί να εντείνονται, ωστόσο, το νέο αφεντικό της πίστας, Σερζ Σολνιέ, επιμένει ότι οποιαδήποτε οικονομική διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει σε λογικά πλαίσια. Ο Σολνιέ επιβεβαίωσε ότι γίνονται… διακριτικά βήματα για την επιστροφή του γαλλικού αγώνα στη Formula 1, αλλά τόνισε ότι οι συζητήσεις με τον Μπέρνι Έκλεστοουν για τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, θα πρέπει να κυμαίνονται σε λογικές τιμές.
Η Γαλλία είναι απούσα από το καλεντάρι από το 2008 και από τότε έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες από τον Έκλεστοουν για να γίνει ένα circuit είτε στους δρόμους του Παρισιού, είτε στη Ντίσνεϊλαντ, έτσι ώστε η Παγκόσμια Ομοσπονδία να συμπεριλάβει ξανά τη χώρα στο πρόγραμμα. Το Μάνι Κουρ φιλοξενούσε αγώνα της Formula 1 κάθε χρόνο από το 1991 ως το 2008, αλλά ένας από τους λόγους που… παροπλίστηκε, εκτός των οικονομιών δυσκολιών, ήταν η αγροτική τοποθεσία του και κατά συνέπεια η δυσκολία στην πρόσβαση.
Ο νέος πρόεδρος της πίστας, ωστόσο, είπε ότι σύντομα η πρόσβαση θα γίνεται από το Παρίσι απευθείας στην είσοδο του circuit, καθώς σχεδιάζει να εξασφαλίσει την επιστροφή του γαλλικού Grand Prix.
«Αν η Γαλλία ξαναμπεί στο καλεντάρι στο κοντινό μέλλον, θα είναι μόνο με το Μάνι Κουρ. Το κλειδί για την επιστροφή στη Formula 1 είναι η προώθηση, είναι απαραίτητο να επαναδιαπραγματευτούμε την τιμή σε ένα λογικό επίπεδο», σχολίασε στο γαλλικό περιοδικό Auto Hebdo ο Σολνιέ. Και πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι οι τοπικές αρχές δεν πρόκειται να βάλουν πέντε, ή έξι εκατομμύρια υρώ για τη χασούρα. Αν υπάρχει μια πιθανότητα να έχουμε πίσω το Grand Prix, η διαπραγμάτευση, όπως έγινε και για τον Καναδά, θα πρέπει να γίνει σε μια λογική βάση. Θα δουλέψουμε διακριτικά και χωρίς βιασύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια