FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

F1 κατω απο τα μεγαθηρια της Νεας Υορκης...

Τα μονοθέσια της Formula 1 θα αγωνίζονται στους δημόσιους δρόμους της δυτικής Νέας Υόρκης και του New Jersey από το 2013. O κυβερνήτης του New Jersey, Chris Christie, ανακοίνωσε τη συμφωνία -που πιστεύεται ότι είναι δεκαετής- για τη διοργάνωση του αγώνα, ο οποίος θα έχει την ονομασία American Grand Prix.
Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι από το 2013 οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα έχουν δύο αγώνες στο πρόγραμμα της Formula 1, καθώς το Νοέμβριο του 2012 θα διεξαχθεί το πρώτο Grand Prix στην πίστα που κατασκευάζεται στην πόλη Austin του Τέξας.
Θυμίζουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Formula 1 θα επισκεπτεί τη Νέα Υόρκη. Από το 1961 μέχρι και το 1980 το σπορ φιλοξενούσε η πίστα του Watkins Glen, στα περίχωρα της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Σε αντίθεση με το Austin, στη Νέα Υόρκη και το New Jersey θα χρησιμοποιηθούν οι δρόμοι της πόλης, οι οποίοι χρειάζονται μόνο να στρωθούν με νέα άσφαλτο σύμφωνα με τον Αμερικανό επιχειρηματία και αγωνιζόμενο στις 24 Ώρες του LeMans Leo Hindery.
Ο Leo Hindery είναι επικεφαλής των επενδυτών που θα χρηματοδοτήσουν τον αγώνα του New Jersey και ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε ζήτησαν οικονομική υποστήριξη από την κυβέρνηση της χώρας για τη διοργάνωση του αγώνα.
Το σιρκουί της αμερικανικής μεγαλούπολης θα έχει μήκος 5,15 χιλιομέτρων και θα διασχίζει το Port Imperial και την περιοχή γύρω από το Weehawken, στη Δυτική Νέα Υόρκη. Η περιοχή απέχει πάνω από 3.000 χιλιόμετρα από την πίστα του Austin και οι οργανωτές του αγώνα του Τέξας έδωσαν τις "ευλογίες" τους, λέγοντας ότι οι δύο αγώνες μπορούν να συνυπάρξουν.
Τέσσερα χρόνια μετά τον τελευταίο αγώνα στις Η.Π.Α., στην Ινδιανάπολη το 2007, αυτή είναι μια σημαντική εξέλιξη για τα συμφέροντα της Formula 1 που θεωρεί κρίσιμη την παρουσία της -για την ίδια, τις ομάδες και τους υπάρχοντες ή νέους χορηγούς- στην αμερικανική αγορά.
Μάλιστα, ο εμπορικός διευθυντής του σπορ Bernie Ecclestone είπε στο πρακτορείο Bloomberg: "Ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο εδώ και χρόνια. Θα μπορείτε να βλέπετε τους ουρανοξύστες του Manhattan στην τηλεόραση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια