FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Στοχος μονο η νικη για την Ferrari το 2012

Το στόχο της Ferrari για το 2012, που δεν είναι άλλως από την πρώτη θέση, αποκάλυψε ο επικεφαλής σχεδιαστής της Ιταλικής ομάδας Νικόλας Τομπάζης, ο οποίος παραδέχεται ότι Scuderia δε θεωρεί τίποτα ως δεδομένο.
Με την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος στην Αυστραλία θέλει το μονοθέσιο της να είναι έτοιμο για να κερδίσει την πρώτη καρό σημαία. «Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην Αυστραλία ήδη εντελώς ανταγωνιστικοί. Δε θέλουμε να πούμε ότι είμαστε ακόμη πίσω, αλλά είμαστε... Είναι πασιφανές ότι οι αντίπαλοι μας δεν είναι ούτε αφελείς ούτε ανόητοι. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε, δε θα χαρίσουμε τίποτα. Δεν θεωρούμε όμως, τίποτα ως δεδομένο».
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Scuderia δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Τα μονοθέσια της δεν ήταν εφάμιλλα του ανταγωνισμού και έδειχναν ότι δε μπορούσαν να τον φτάσουν κιόλας. Αποτέλεσμα είναι η φτωχή συγκομιδή νικών, που για φέτος περιορίζεται μόλις στη μία, μέχρι στιγμής (στη Μεγάλη Βρετανία).
Για την επόμενη χρονιά σχεδιάζεται πιο επιθετική πολιτική με ένα μονοθέσιο εντελώς νέο που δε θα βασίζεται σε λύσεις δοκιμασμένες από τη Red Bull. Κάτι που εφήρμοζε η Ferrari τις τελευταίες δύο σεζόν.
«Δε μπορούμε να αγνοήσουμε τους ανταγωνιστές μας. Εάν η Red Bull κερδίσει, δε θα πεις, εγώ κοιτάω μόνο τη δουλειά μου. Δεν είναι όμως μόνο η Red Bull που έχει ενδιαφέρουσες λύσεις. Υπάρχουν κι άλλες μικρότερες ομάδες με προτάσεις που αξίζει να προσέξεις. Δεν πρέπει να κρύβεσαι πίσω από δικαιολογίες. Νομίζω, ωστόσο, ότι το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς θα φέρει πολλές και διαφορετικές λύσεις, αλλά δικές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια