FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η F1 τους δινει...φτερα φιλε μου

Τι κι αν έχει πάρει τον φετινό τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή; Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν πτοήθηκε καθόλου, δεν επαναπαύθηκε, κερδίζοντας έναν ακόμη αγώνα, τον δέκατο φετινό.Ο νεαρός Γερμανός πιλότος της Reb Bull επικράτησε άνετα στο GP της Νότιας Κορέας, κερδίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του στην πίστα της Γέονγκαμ.
Ο Φέτελ που έφτασε τις δέκα νίκες σε 16 αγώνες, εκμεταλλεύθηκε την αναστάτωση μετά την πρώτη στροφή στην εκκίνηση και πέρασε στα φρένα σην επόμενη στροφή τον Λιούις Χάμιλτον. Εκτοτε ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ανησύχησε καθόλου και με τη σωστή επιλογή ελαστικών, διατηρήθηκε μπροστά, αύξησε τη διαφορά του και πήρε την καρό σημαία.
Η νίκη του Γερμανού πιλότου σε σνδυασμό με την τρίτη θέση του Μαρκ Γουέμπερ βοήθησαν τη Red Bull να κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στους κατασκευαστές.
Τα ρεκόρ του Γερμανού συνεχίζουν ακάθεκτα καθώς με αυτή του τη νίκη, έφτασε τους 349 βαθμούς, που είναι περισσότεροι που έχει συγκεντρώσει πιλότος σε μία χρονιά και έπεται συνέχεια...
Μπορεί ο Φέτελ να κέρδισε τον αγώνα, αλλά τον ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη μεταξύ των Λιούις Χάμιλτον και Μαρκ Γουέμπερ για τη δεύτερη θέση που είχε πολλά προσπεράσματα και εναλλαγές. Ο Βρετανός πιλότος της McLaren-Mercedes παρά την επίθεση που δέχθηκε από τον Αυστραλό της Red Bull τερμάτισε δεύτερος, ενώ ο Γουέμπερ που έχει καλύτερο μονοθέσιο έμεινε τρίτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια