FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ταχυτητα για τον massa που επιστρεφει..

Ο 30χρονος πιλότος της Ferrari ήταν ο ταχύτερος στη δεύτερη περίοδο των ελεύτερων δοκιμών στην πίστα Buddh International Circuit, στην Ινδία.
Ο Βραζιλιάνος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο (1:25.706) 18 λεπτά από την έναρξη της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών, ακόμη και όταν στη νέα εμπρός πτέρυγα της Ferrari που παρουσιάστηκε στην Ινδία, υπήρχαν προβλήματα με αποτέλεσμα στη στροφή τέσσερα της πίστας να έρθει ε παφή με την άσφαλτο.
Πίσω από τον Μάσα, όπως και στην πρώτη περίοδο των δοκιμών ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο ταχύτερος, μέχρι τη στιγμή που ο Βραζιλιάνος σημείωσε τον καλύτερο χρόνο.
Στην τρίτη θέση, 0,224 δευτερόλεπτα πίσω από τον Μάσα ήταν ο ομόσταυλός του Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός στην πρώτη περίοδο είχε εγκαταλείψει νωρίς, μόλις στον τέταρτο γύρο, από πρόβλημα στον κινητήρα.
Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός φάνηκε ιδιαίτερα μαχητικός στην πρώτη περίοδο, όντας ο ταχύτερος. Στη συνέχεια, όμως τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή τριών θέσεων στο γκριντ της Κυριακής. Αιτία ήταν η μη συμμόρφωσή του στην κίτρινη σημαία που είχε βγει κατά την διάρκεια των δοκιμών, στην στροφή 16. Μαζί του τιμωρήθηκε και ο Σέρτζιο Πέρεζ για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Ο Χάμιλτον πάντως αναγνώρισε το λάθος του, αποδεχόμενος την τιμωρία που του επεβλήθη. «Ενεργοποιούσα το DRS όταν βγήκαν οι κίτρινες σημαίες και αυτό απαγορεύεται. Εγινε ότι έγινε και είμαι πολύ απογοητευμένος από τον εαυτό μου. Ηταν λάθος μου, ως συνήθως, άρα θα προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ από τη θέση που θα κερδίσω αύριο», δήλωσε ο Βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος παραδέχτηκε ότι η επίτευξη καλύτερου χρόνου έστω και στις ελεύθερες δοκιμές ήταν κάτι πολύ θετικό για τη McLaren-Mercedes.
Το δεύτερο μονοθέσιο της Βρετανικής ομάδας με τον Τζένσον Μπάτον ήταν έκτο με το Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull) μπροστά του.
Παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο και το γεγονός ότι τρέχει μέσα στην χώρα της η Force India δια χειρός Αντριαν Σούτιλ πέτυχε στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές την καλύτερη σημερινή της επίδοση, τερματίζοντας έβδομη. Δύο θέσεις πιο κάτω ήταν ο Πολ ντι Ρέστα με το έτερο μονοθέσιο της ομάδας του Ινδού μεγιστάνα, Βιτζάι Μαλάια.
Μεταξύ τους ο Μπρούνο Σένα με την πρώτη Lotus. Στο Βραζιλιάνο ξύπνησαν άσχημες αναμνήσεις, όταν στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, μπήκε στην πίστα ένας αδέσποτος σκύλος! Ηταν στο GP της Τουρκίας το 2008 όταν ο Σένα είχε συγκρουσθεί με ένα σκυλί που είχε μπει στην πίστα κατά την διάρκεια του GP2 και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια