FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Στη κορυφη του κοσμου ο Vettel

ΤΡΕΛΟ πανηγύρι στήθηκε στο Χέπενχαϊμ προς τιμήν του διασημότερου γόνου της μικρής πόλης του γερμανικού Νότου.
Περίπου 5.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν στη «Λεωφόρο Σεμπάστιαν Φέτελ» για να γιορτάσουν την κατάκτηση του 2ου συνεχόμενου τίτλου από τον 24χρονο συμπολίτη τους, που έχει κάνει θρύλους της Formula 1 να διαφωνούν για το αν θα σπάσει το ρεκόρ των 7 πρωταθλημάτων του Μίχαελ Σουμάχερ.
Ο μεγαλύτερος θαυμαστής του, ο Αυστριακός Νίκι Λάουντα, τρεις φορές παγκόσμιος και πλέον τηλεσχολιαστής για το RTL, θα στοιχημάτιζε ότι ο Φέτελ μπορεί ν' αφήσει πίσω του τον Σουμάχερ: «Είναι ο πιο εργατικός πιλότος, έχει το καλύτερο μονοθέσιο και σε αυτήν την ηλικία έχει ήδη δύο τίτλους».
Αντίθετα με τον Λάουντα, ο πρώην πρωταθλητής Ντέιμον Χιλ αμφισβητεί ότι θα χάσει ποτέ το ρεκόρ του ο «Σούμι», λόγω αλλαγής των κανονισμών. Ο Βρετανός ανέφερε στο BBC: «Ο μικρός είναι πραγματικά καλός και πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσει και την επόμενη δεκαετία, αλλά του δίνω μάξιμουμ τέσσερις τίτλους ακόμα. Δεν νομίζω να σπάσει ποτέ το ρεκόρ του Σουμάχερ. Εκείνος κέρδιζε τα πάντα και ανάγκασε τη FIA να αλλάξει τους κανονισμούς. Πλέον η Formula 1 είναι πιο ανταγωνιστική. Είναι σαν να λέμε ότι δεν θα κερδίσουν ποτέ ο Αλόνσο, ο Μπάτον ή ο Χάμιλτον».
Πιο φιλοσοφική η προσέγγιση του σερ Τζάκι Στιούαρτ: «Τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε. Το ανθρώπινο είδος και η τεχνολογία εξελίσσονται. Είναι αλαζονικό να λέμε ότι δεν θα υπάρξει ποτέ καλύτερος. Αν δεν τα καταφέρει ο Φέτελ, θα το πετύχει κάποιος άλλος και πάει λέγοντας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια