FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Φημες για επιστροφη του Raikonnen...

Φινλανδικά μέσα αναφέρουν ότι έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τη Williams ώστε να οδηγήσει ένα από τα μονοθέσιά της το 2012.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λεπτομέρεια-κλειδί που θα έκρινε την επιστροφή του «Iceman», ήταν η εξασφάλιση από την Williams της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ ως βασικού χορηγού της ομάδας. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν, ο Sir Φρανκ Γουΐλιαμς ταξίδεψε πρόσφατα τόσο στο Κατάρ όσο και στη Σαουδική Αραβία και όπως αναφέρεται. οι διαπραγματεύσεις που είχε είχαν αίσιο τέλος.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η ομάδα του Γκρόουβ συνεργάζεται με εταιρείες από αραβικές χώρες, όπως π.χ. οι Saudia και Aldilad στο παρελθόν.
Αν οι φήμες αποδειχτούν αληθινές, τότε ο 32χρονος Φινλανδός επιστρέφει στη Formula 1 μετά από δύο χρόνια. Η πρώτη του εμφάνιση σε πίστα F1 ήταν τo 2001 στο GP της Αυστραλίας με την ομάδα της Sauber.
Από το 2002 έως το 2006 οδήγησε για την McLaren ενώ την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για την Ferrari, με την οποία πανηγύρισε τον πρώτο του (και μοναδικό) παγκόσμιο τίτλο, σημειώνοντας έξι νίκες.
Είδε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού σε 18 αγώνες κατά την διάρκεια των εννέα χρόνων που συμμετείχε στο άθλημα ενώ το τελευταίο του GP ήταν το 2009 στο Αμπου Ντάμπι με τα χρώματα της Ferrari. Στη συνέχεια αναζήτησε την τύχη του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, χωρίς όμως ιδιαίτερες επιτυχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια