FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Επιστροφη του Raikonnen στην νεα Williams;

Οι φήμες για την ενδεχόμενη επιστροφή του Kimi Raikkonen στη Formula 1 το 2012, με τη Williams, εντείνονται και πλέον αποκτούν και υπόσταση, με τη δήλωση του Rubens Barrichello ότι ο Φινλανδός δεν θα έκανε καλύτερη δουλειά από εκείνη που κάνει ο ίδιος ο Βραζιλιάνος με την ομάδα του Grove, αν τον αντικαθιστούσε.
Πριν από λίγες εβδομάδες ο πρωταθλητής του 2007 στη Formula 1, που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τα δύο τελευταία χρόνια, επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Williams στην Αγγλία και συζήτησε με τους διοικητές της ομάδας για το 2012.
Η Williams, τότε, δήλωσε δημοσίως ότι αυτή ήταν μια "επίσκεψη προσωπικού ενδιαφέροντος" και τίποτα περισσότερο, όμως η φημολογία στο πλαίσιο του GP Σιγκαπούρης ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεργαστούν του χρόνου.
Τώρα, όμως, η έγκυρη φινλανδική εφημερίδα Ilta Sanomat έγραψε ότι ο Kimi Raikkonen είναι το "κλειδί" ώστε να εξασφαλίσει η Williams μια ουδόλως ευκαταφρόνητη χορηγία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από την εθνική τράπεζα του Κατάρ, που εν μέρει ανήκει στο κράτος του αραβικού εμιράτου.
Η Williams, η οποία πρόσφατα κατασκεύασε ένα Κέντρο Τεχνολογίας στο Κατάρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να εξασφαλίσει τη χορηγία της αραβικής τράπεζας.
"Νομίζω ότι η Williams θα κάνει τις επιλογές που είναι οι καλύτερες για την ομάδα και για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων. Από αυτό θα εξαρτηθούν όλα" είπε ο τεχνικός διευθυντής Sam Michael, λίγο πριν αποχωρήσει από την ομάδα του Grove, μετά το GP Σιγκαπούρης.
Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι η Williams θα κρατήσει στο ένα κόκπιτ τον Patsor Maldonado, διότι ο οδηγός από τη Βενεζουέλα έχει την οικονομική υποστήριξη από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας του - ενώ η φετινή του απόδοση ήταν άκρως ικανοποιητική, σύμφωνα με τον Sam Michael.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια