FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Επιθετικη χρονια για την νεα Ferrari...

Ο σχεδιαστής της νέας Ferrari για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2012, ο Έλληνας αεροδυναμιστής και Επικεφαλής Σχεδιαστής της Scuderia Νικόλας Τομπάζης, είπε ότι για τη δημιουργία του νέου μονοθεσίου ακολούθησε πολύ "επιθετική" σχεδιαστική προσέγγιση και φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την επιστροφή της ιταλικής ομάδας στις νίκες.
"Νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα μιλήσουν από μόνα τους μόλις παρουσιάσουμε το νέο μονοθέσιο και, το κυριότερο, μόλις διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες του προγράμματος", είπε ο Νικόλας Τομπάζης, σε συνέντευξη που δημοσίευσε η επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari.
"Προέκυψε πιο επιθετική σχεδιαστική προσέγγιση, ως αποτέλεσμα της ανάλυσης που κάναμε σχετικά με τις ήττες μας τα τελευταία χρόνια. Συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν λίγο πιο συντηρητικοί από όσο έπρεπε και περιοριστήκαμε σε ορισμένα μόνο σκέλη της εξέλιξης.
Συνεπώς, για το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς έχουμε πιο επιθετική προσέγγιση στον αεροδυναμικό τομέα και για να γίνει αυτό χρειάστηκε να συνεργαστούμε στενότερα με εκείνους που εξελίσσουν τη δομή του μονοθεσίου. Μπορεί να είναι δυσκολότερο για άλλους τομείς του μονοθεσίου, αλλά αναμφίβολα αφήνει περισσότερο χώρο αεροδυναμικής εξέλιξης.
Η άλλη πτυχή της νέας μας προσέγγισης αφορά στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε την αεροσήραγγα: δεν περιορίζεται μόνο στην εξέλιξη και βελτίωση των εξαρτημάτων που έχουμε, αλλά κάθε φορά που δικαιούμαστε να χρησιμοποιούμε την αεροσήραγγα θα εισάγουμε και νέα σχέδια - που άλλοτε μπορεί να μην δουλεύουν και άλλοτε να αποδίδουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα".
Ο Έλληνας αεροδυναμιστής συμπλήρωσε ότι ο σχεδιασμός του νέου μονοθεσίου είναι και εντυπωσιακός και σημαντικά διαφοροποιημένος σε σχέση με το φετινό μονοθέσιο 150ο Italia: "Πιστεύω ότι, αισθητικά, το νέο μονοθέσιο είναι αρκετά διαφορετικό από το προηγούμενο.
Αλλά αν υπάρχει μια πτυχή που έχει να κάνει με τον εντυπωσιασμό, όπως σκέφτηκε ο [αγωνιστικός διευθυντής] Stefano Domenicali όταν είδε για πρώτη φορά το μοντέλο [του νέου μονοθεσίου], ελπίζω αυτή η πτυχή να φανεί και στα αποτελέσματα. Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους τους οποίους σκοπεύουμε να διατηρήσουμε. Σε αυτό τον τομέα είμαι πολύ αισιόδοξος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια