FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

GP Korea με pole position Χαμιλτον...

Για πρώτη φορά φέτος δε θα βρίσκεται μια RB7 στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Ο Λιούις Χάμιλτον μ' έναν εκπληκτικό γύρο, ενώ η αντίστροφη μέτρηση είχε ολοκληρωθεί, κέρδισε το Σεμπάστιαν Φέτελ με διαφορά 2 δεκάτων.
Η σημερινή μάχη των κατατακτήριων δοκιμών ήταν συναρπαστική. Από την πρώτη περίοδο αποκλείστηκε εκτός από τους έξι πιλότους των μικρών ομάδων ο Ρούμπενς Μπαρικέλο. Τον πολύπειρο Βραζιλιάνο πέταξε εκτός ο teammate του Παστόρ Μαλντονάντο την ύστατη στιγμή.
Στη δεύτερη περίοδο όλοι οι πιλότοι χρησιμοποίησαν την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Οι έξι πιλότοι των τριών κορυφαίων ομάδων δε χρειάστηκαν δεύτερο γύρο για να εξασφαλίσουν μια θέση στη δεκάδα.
Μεγάλος χαμένος της μάχης με το χρονόμετρο ο Μ.Σουμάχερ, ο Γερμανός δεν μπόρεσε να πετύχει ανταγωνιστικό χρόνο και εκκινεί αύριο από την 12η θέση.
Στο Q3 οι έξι οδηγοί των κορυφαίων ομάδων έκαναν από 2 προσπάθειες, χωρίς να νοιαστούν για την εξοικονόμηση ελαστικών. Ο Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος στην πρώτη προσπάθεια ενώ στη δεύτερη στο φινάλε βγήκαν όλοι μαζί.
Ο έγχρωμος Βρετανός κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του κατά 3 δέκατα κερδίζοντας τον Φέτελ που βγαίνοντας από το μονοθέσιό του έδειχνε να το έχει πάρει βαριά.
O Χάμιλτον μετά την επικράτησή του στις δοκιμές προσπαθούσε να μην παρασυρθεί από την επιτυχία: «Είμαι χαρούμενος και περήφανος για όσα έχει πετύχει η ομάδα στους τελευταίους αγώνες. Ο Τζένσον κέρδισε στον προηγούμενο και τώρα είμαστε μπροστά στην εκκίνηση, είμαστε οι μόνοι που κοντράρουμε τις Red Bull. Είμαι χαρούμενος αλλά αυτό που μετράει είναι τι θα γίνει αύριο. Η σημερινή pole είναι ένα από τα ελάχιστα θετικά που μου συνέβησαν τον τελευταίο καιρό γι’ αυτό νιώθω υπέροχα. Αλλά αύριο είναι η σημαντική μέρα».
Από την πλευρά του ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ έδειξε να ενοχλείται από την επικράτηση του Χάμιλτον. Ο Φέτελ έχει πάρει τις 12 από τις 16 pole φέτος και η χειρότερη θέση απ’ την οποία έχει εκκινήσει είναι η 3η. Αύριο εκκινεί 2ος: «Για να είμαι ειλικρινής είπα ότι οι McLaren είναι ανταγωνιστικές από χτες. Αυτό φάνηκε και σήμερα στα ελεύθερα. Πιέσαμε όσο μπορούσαμε στις δοκιμές και βρεθήκαμε πολύ κοντά τους, πιο κοντά απ’ ότι περιμέναμε και εμείς και αυτοί. Κρατήσαμε όλα τα σετ μαλακής γόμας, ανέπαφα αυτό θεωρώ ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο αύριο. Μέχρι την πρώτη στροφή δεν είναι μεγάλη απόσταση και μετά η στροφή 3 είναι αρκετά πλατιά. Η φθορά των ελαστικών θα είναι καθοριστική ο Τζένσον τα κατάφερε πολύ καλά στον τελευταίο αγώνα» κατέληξε ο 24χρονος Γερμανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια