FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Σταθεροτητα και υπομονη απαιτει η Mercedes

Σταθερότητα στην απόδοσή της είναι αυτό που χρειάζεται η Mercedes για να φτάσει στις νίκες τις επόμενες χρονιές, σύμφωνα με τον αγωνιστικό της διευθυντή, Νόρμπερτ Χάουγκ.
Η ομάδα του Μπράκλεϊ δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, από το 2009 που αγόρασε την Brawn GP. Μολονότι η δεύτερη είχε πετύχει στη μία και μοναδική της χρονιά στη Formula 1, να κατακτήσει τον τίτλο τόσο στους κατασκευαστές όσο και στους οδηγούς (με τον Τζένσον Μπάτον), μέχρι στιγμής η Mercedes GP Petronas δεν έχει πάρει μία νίκη.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η Mercedes ενδυνάμωσε το τεχνικό της δυναμικό με την προσθήκη των Αλντο Κόστα και Γκέοφ Γουΐλις. Ο πρώτος ήταν ο πρώην τεχνικός διευθυντής της Ferrari και ο δεύτερος της Hispania Racing, αντίστοιχα. Στη Mercedes o Κόστα συνεργάζεται ξανά με τον Ρος Μπρον, ένα δίδυμο που είχε ταυτιστεί με την «χρυσή» εποχή της Ferrari και τα πολλά πρωταθλήματα. Συνδετικός κρίκος και των δύο, ο Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος όπως τότε, έτσι και τώρα βρίσκεται σε τιμόνι μονοθεσίου που θα φέρει την υπογραφή τους.
Με τις προσθήκες αυτών των σημαντικών στελεχών η Mercedes θέλει να δημιουργήσει το βασικό κορμό που θα την επαναφέρει στις επιτυχίες. Μέχρι τότε όμως έχει πολύ δρόμο και η «πρόοδος θα έρθει σταδιακά» σύμφωνα με τον Νόρμπερτ Χάουγκ. «Θα δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα για τα «Ασημένια βέλη» στη Formula 1. Η εξέλιξη και τα μαθήματα θα μας αναβαθμίσουν σταδιακά, βήμα-βήμα, από την τέταρτη θέση που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, στην τρίτη, στη δεύτερη και τελικά στην πρώτη θέση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με σκληρή και συγκεντρωμένη δουλειά ετών», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes GP Petronas, τονίζοντας ότι η Red Bull χρειάστηκε πέντε χρόνια για να φτάσει στις νίκες.
Ο Χάουγκ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στους δύο οδηγούς της Mercedes, θεωρώντας πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας. Πιστεύει πως τόσο ο Μίκαελ Σουμάχερ όσο και ο Νίκο Ρόζμπεργκ μπορούν να κερδίσουν αγώνα, όταν η ομάδα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει μία από τις πρώτες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια