FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Καλα, τωρα και Μεξικανος στη Formula 1!

Η Sauber ανακοίνωσε το νέο της πιλότο για το επόμενο πρωτάθλημα. Ο Μεξικανός, Σέρχιο Πέρες θα αποτελεί τον teammate του Καμούι Κομπαγιάσι, όντας ο πρώτος Μεξικανός που παίρνει μέρος στην Formula 1. Θα αποτελούσε έκπληξη και ένα μεγάλο "γιατί" στο μυαλό των των φίλων της Formula 1 η απόφαση του Πίτερ Ζάομπερ να πάρει έναν πιλότο 20 χρονών από το Μεξικό στην ομάδα του.
Όμως, ο λόγος είναι ξεκάθαρος και απόλυτα κατανοητός. Η Telmex, εταιρία τηλεπικοινωνιών του Μεξικού θα αποτελεί το νέο συνεργάτη της Sauber στο νέο πρωτάθλημα. Έτσι προκειμένου να ικανοποιήσει και το κοινό του Μεξικού, ο Ζάομπερ, προέβη στην κίνηση να δώσει την ευκαιρία στον Πέρες να τρέξει στην Formula 1. Για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του δήλωσε ο Πέρες, που πέρυσι τερμάτισε στη δεύτερη θέση του GP2:
"Η Formula 1 είναι ένα όνειρο για κάθε νέο πιλότο και αυτό το όνειρο για εμένα έγινε πραγματικότητα. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζω την πρόκληση και την ευθύνη, είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στη μεγαλύτερη κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια