FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ferrari με νεο αερα και βοηθεια απο τον Massa

Από το Τόκιο όπου παρέμεινε για μερικές ημέρες ακόμη, ο Φερνάντο Αλόνσο μίλησε για τον επόμενο αγώνα στη νεόκτιστη πίστα της Ν. Κορέας, ο οποίος δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο στη μάχη του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός μέσω του προσωπικού του blog στην ιστοσελίδα της Ferrari, τόνισε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για λάθη, ενώ «κάλεσε» ουσιαστικά και τον Φελίπε Μάσα να τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να πλησιάσει τον Μαρκ Γουέμπερ.
Αναλυτικά:
«Το αποτέλεσμα του ιαπωνικού Grand Prix ήταν θετικό. Είμαστε στη φάση της σαιζόν όπου ένα αρνητικό Σαββατοκύριακο μπορεί να μας κοστίσει και το να παίρνουμε μια τρίτη θέση από έναν αγώνα που περιμέναμε να είναι δύσκολος για μας είναι σημαντικό. Σίγουρα ελπίζαμε να είναι διαφορετικά τα πράγματα στη Σουζούκα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μια πίστα που φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για να δείξει τα πλεονεκτήματα της Red Bull.
Από την Παρασκευή κιόλας καταλάβαμε ότι θα είναι δύσκολη η κατάσταση και παρότι βλέπαμε τι μας περιμένει, υπάρχει πικρία που δεν μπορέσαμε να παλέψουμε για τη νίκη. Αλλά τώρα πρέπει να το αφήσουμε αυτό πίσω μας και να συγκεντρωθούμε στον επόμενο αγώνα, όπου ξέρουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε την απόδοσή μας. Μια ακόμη πέμπτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές σίγουρα δεν θα βοηθήσει.
Στην Κορέα πρέπει να επιτεθούμε γιατί τώρα πρέπει να μειώσουμε τη διαφορά από τον Γουέμπερ. Το να χάσουμε κι άλλο έδαφος θα κάνει την κατάσταση πιο περίπλοκη. Δουλεύουμε τη νέα πίστα στον προσομοιωτή τις τελευταίες ημέρες. Τα πρώτα δύο κομμάτια είναι πολύ γρήγορα με μακριές ευθείες, ενώ το τελευταίο κομμάτι μου θυμίζει το τελευταίο του Άμπου Ντάμπι. Το οδόστρωμα είναι φαρδύ κάτι που θα βοηθήσει τα προσπεράσματα.
Είμαι πάντα περίεργος να ανακαλύπτω νέες πίστες και προσωπικά και επαγγελματικά. Από την επόμενη Τετάρτη και μετά θα προσπαθήσω να ανακαλύψω αν ο προσομοιωτής ήταν ακριβής. Μετά θα έχουμε μερικά χιλιόμετρα παραπάνω την Παρασκευή, οπότε θα μπορέσουμε να βρούμε την κατάλληλη αίσθηση στην πίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια