FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

MERCEDES GP – «Θα ξαναδουμε τον πραγματικο Σουμαχερ»

Το αφεντικό της Mercedes GP, Ρος Μπράουν, είναι σίγουρος ότι το ταλέντο του Μίκαελ Σουμάχερ δεν έχει μειωθεί καθόλου λόγω της αποχής του από τις πίστες και ο μόνος λόγος που φέτος ο Γερμανός δεν αποδίδει όπως θα ήθελε, είναι η δυσαρμονία με τα ελαστικά.
Η παρουσία του επτάκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή μέχρι στιγμής είναι ένα από τα μεγαλύτερα θέματα συζήτησης και το γεγονός ότι ο team mate του Νίκο Ρόζμπεργκ τον έχει νικήσει κατά κράτος, προσθέτει αρκετούς πόντους στις φήμες περί οριστικής αποχώρησής του από το άθλημα στο τέλος της σαιζόν.
«Αν πάρετε τα δεδομένα τηλεμετρίας στις γρήγορες στροφές, ή τους χρόνους αντίδρασής του όταν το μονοθέσιο φρενάρει, δεν υπάρχει καμία διαφορά σε σχέση με τους αντίστοιχους πριν την αποχώρησή του. Εκεί είναι ακόμη ο παλιός Μίκαελ», τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος ο Μπράουν.
Και πρόσθεσε: «Αλλά στις αργές στροφές δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα ελαστικά του, όπως κάνει ο Νίκο. Ο Νίκο έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά σε αυτό το κομμάτι. Αλλά υποθέτω ότι είναι εντάξει για τον Μίκαελ, καθώς βλέπει ξεκάθαρα που πρέπει να βελτιωθεί. Προβλέπω ότι το 2011 θα δούμε ξανά τον πραγματικό Μίκαελ, όταν του δώσουμε ένα καλύτερο μονοθέσιο».
Ο Μπράουν στη συνέχεια εξήγησε λίγο καλύτερα το τι ακριβώς συμβαίνει με τα ελαστικά: «Το οδηγικό στυλ του Μίκαελ εξαρτάται από ένα δυνατό εμπρός ελαστικό που μπορεί να αντέξει το σκληρό του φρενάρισμα και τις μανούβρες που προτιμά. Ο Νίκο απλά έχει καταλάβει καλύτερα πώς να χειρίζεται αυτά τα εμπρός ελαστικά».
Για να συνεχίσει: «Πρέπει να πω ότι τα φετινά εμπρός ελαστικά είναι πολύ ασυνήθιστα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Fia ήθελε να προμοτάρει το KERS και ζήτησε από την Bridgestone να εξελίξει ελαστικά που θα ταίριαζαν σε μια συγκεκριμένη κατανομή βάρους και συνεπώς θα δημιουργούσαν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ελαστικών».
Βέβαια, ο Βρετανός δεν θα μπορούσε να μην παραδεχθεί ότι αν ήταν άλλος στη θέση του Σουμάχερ και είχε αυτά τα αποτελέσματα, πιθανότατα θα έχανε τη θέση του: «Για να είμαι ειλικρινής πιθανότατα αυτό θα συνέβαινε. Αλλά επειδή ξέρουμε τον Μίκαελ, ξέρουμε ότι έχει πολλά να δώσει ακόμα, γιατί σε πολλούς τομείς είναι πιο ταλαντούχος από άλλους, στην οδήγηση και τη συνεργασία με την ομάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον τρόπο που συνεισφέρει

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια