FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

FORMULA 1 – Οι θεωριες συνομωσιας κι ο Webber

Η εγκατάλειψη του Μαρκ Γουέμπερ στην Κορέα και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull, ώθησαν τον βετεράνο οδηγό Γκέρχαρντ Μπέργκερ να προχωρήσει σε κατηγορίες εναντίον του, ότι ηθελημένα δεν πάτησε φρένο μετά την πρώτη του επαφή με τον τοίχο, θέλοντας έτσι να βγάλει εκτός μάχης και κάποιον από τους Αλόνσο ή Χάμιλτον που ακολουθούσαν!
Η Γουέμπερ στη Γέονγκαμ πάτησε πάνω σε ένα κερμπ άτσαλα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του, αυτό να σπινάρει, να χτυπήσει στα προστατευτικά τοιχώματα, να γλιστρήσει ξανά και να διασχίσει την πίστα προς την απέναντι πλευρά, την ώρα που περνούσε ο Νίκο Ρόζμπεργκ, ο οποίος δεν πρόλαβε να αποφύγει τη σύγκρουση με αποτέλεσμα να τεθεί κι αυτός εκτός αγώνα.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Γουέμπερ δεν πάτησε φρένο. Ήταν τρελό να επιστρέψει στην πίστα με τον τρόπο που έγινε», ήταν το σχόλιο του Ρόζμπεργκ για το συμβάν και προφανώς πάνω στο οποίο «πάτησε» ο Μπέργκερ για να εκφράσει την άποψή του περί ηθελημένης κίνησης του Αυστραλού.
«Θα μπορούσε να έχει πατήσει φρένο και να σταματήσει το μονοθέσιό του στον τοίχο μετά την πρώτη σύγκρουση. Πήρε μαζί του τον Ρόζμπεργκ, αλλά ήταν ο λάθος πιλότος. Νομίζω ότι στο μυαλό του θα προτιμούσε τον Αλόνσο ή τον Χάμιλτον», σχολίασε ο Αυστριακός στο Servus TV. Και διευκρίνισε: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Γουέμπερ ενήργησε εσκεμμένα και δεν φρέναρε. Βγαίνει εκτός και ξέρει ότι όλα τελείωσαν. Εκείνη τη στιγμή ήταν πιεσμένος και χιλιάδες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό του. Είναι πολύ προφανές, μπορείτε να δείτε ότι οι τροχοί του δεν μπλόκαραν. Ίσως να είχε πρόβλημα στα φρένα, αλλά δεν νομίζω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια