FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Η οικονομικη κριση και η Mercedes...

Η μείωση του προσωπικού στο τμήμα σχεδιασμού και εξέλιξης για καθαρά οικονομικούς λόγους, ήταν η βασική αιτία που η Μερτσέντες τη φετινή χρονιά δεν παρουσιάστηκε δυνατή στη Formula 1. Ο διευθυντής της ομάδας Ρος Μπρον είπε ότι στις αρχές του 2009 λόγω της οικονομικής κρίσης έγινε μείωση του προσωπικού στο τμήμα σχεδιασμού, με αποτέλεσμα να υπάρχει ελλιπής οργάνωση και να μην εξελιχτεί το μονοθέσιο που συμμετέχει τη φετινή σεζόν στα γκραν πρι. Γι’ αυτό το λόγο οι Μίχαελ Σουμάχερ και Νίκο Ρόσμπεργκ, δεν έχουν καταφέρει και σπουδαία πράγματα μέσα στο 2010.
Ο Μπρον πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες της Μερτσέντες επικεντρώνονται στην παρουσίαση ενός καλά σχεδιασμένου μονοθέσιου για το 2011, ελπίζοντας ότι η γερμανική ομάδα θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει.
Τη φετινή χρονιά η Μερτσέντες κατάφερε να ανέβει στο βάθρο μόλις τρεις φορές με τον Ρόζεμπεργκ να κατατάσσεται τρίτος στα γκραν πρι της Μαλαισίας, της Κίνας και της Μεγάλης Βρετανίας. Αντίθετα ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σουμάχερ, η καλύτερη θέση που κατέλαβε ήταν η πέμπτη στον αγώνα της Τουρκίας. Η γερμανική ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών είναι 4η με 176 βαθμούς, ενώ στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η «Red Bull» με 426, η Μακ Λάρεν με 381 και η Φεράρι με 334.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια