FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Συνεργασια Lotus-Red Bull

Η Lotus θα χρησιμοποιήσει κιβώτια ταχυτήτων και υδραυλικά συστήματα της Red Bull από τη σεζόν 2011, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της Μαλαισίας. Αναμένεται ότι η ομάδα, που θα ονομάζεται «Team Lotus» την επόμενη σεζόν, θα ανακοινώσει σύντομα μια συμφωνία για τη χρήση κινητήρων της Renault το 2011.
Τα νέα αυτά σημαίνουν ότι η Lotus και η Red Bull θα χρησιμοποιούν το ίδιο πακέτο κινητήρα-κιβωτίου ταχυτήτων-υδραυλικών στη Φόρμουλα 1, κάτι που σύμφωνα με το αφεντικό της ομάδας, Τόνι Φερνάντες, είναι μια «πραγματική δήλωση της πρόθεσής μας».
Η Lotus έχει εκφράσει ανησυχίες για το υδραυλικό σύστημα και το κιβώτιο ταχυτήτων της Xtrac κατά τη διάρκεια της πρώτης της σεζόν στη F1 φέτος, και έχει ήδη τερματίσει τη σύμβαση που είχε με την Cosworth για τους κινητήρες.
«Αυτή η συμφωνία δίνει στις ομάδες σχεδιασμού και αεροδυναμικής μια πολύ συναρπαστική πλατφόρμα για να δουλέψουν», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής Μάικ Γκασκόιν.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Red Bull θα προμηθεύσει ένα κιβώτιο ταχυτήτων σε μια ομάδα-πελάτη... «Το γεγονός ότι η Red Bull Technology επιλέχτηκε να είναι ο προμηθευτής μιας άλλης ομάδας, παρά τη μικρή ιστορία της, δείχνει πόσα έχουμε επιτύχει από την πρώτη μας σεζόν», δήλωσε το αφεντικό της Red Bull Κρίστιαν Χόρνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια