FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

FORMULA 1 – Κινητικοτητα στη Ν. Αφρική

Μια ομάδα Νοτιοαφρικανών επιχειρηματιών σε συνεργασία με επενδυτές από το Άμπου Ντάμπι, προσπαθεί να φέρει στο φως ξανά το εγχείρημα «πίστα Formula 1 στη Νότια Αφρική», με στόχο την υπογραφή δεκαετούς συμφωνίας για τη φιλοξενία Grand Prix!
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, εξετάζεται και αξιολογείται πρόταση κατασκευής πίστας κοντά στο αεροδρόμιο του Ντέρμπαν. Σε αντάλλαγμα της οικοδόμησης των εγκαταστάσεων αξίας 200εκ. δολαρίων, ο επιχειρηματικός όμιλος θέλει την υποστήριξη των τοπικών αρχών, πληρώνοντας τα 36εκ. δολάρια ετησίως, που είναι τα τέλη αγώνα συν τη μίσθωση της γης.
Η πίστα, η οποία θα περιλαμβάνει εμπορικά και τουριστικά… αξιοθέατα, θα βασιστεί στο σχέδιο που αρχικά είχε φτιαχτεί για την επαρχία Gauteng, το οποίο όμως δεν προχώρησε ποτέ. Τα φιλόδοξα πλάνα για το πρότζεκτ αυτό δεν έχουν πείσει ακόμα τις τοπικές αρχές και οι υποστηρικτές του (επενδύσεις Nightsbridge και Royal Group) ενημερώθηκαν πως πρέπει να πλησιάσουν την Κυβέρνηση της χώρας για βοήθεια. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα συναντηθούν ξανά στις 14 Οκτωβρίου για να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Να πούμε ότι η Νότια Αφρική φιλοξένησε αγώνα Formula 1 για τελευταία φορά το 1993 στο Κιαλάμι, με νικητή τον Αλέν Προστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια