FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Εντεινονται οι συζητησεις στη Red Bull

Στην Αυστριακή ομάδα εξετάζουν όλα τα σενάρια προτού αποφασίσουν ποια θα είναι η τακτική που θα υιοθετήσουν για τους δυο τελευταίους αγώνες της χρονιάς.
Στιγμές μετά τη λήξη του αγώνα χτες στην Κορέα ο αγ. διευθ. της ομάδας Κρίστιαν Χόρνερ ήταν κατηγορηματικός: «Όπως είδατε σήμερα η πρώτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα άλλαξε κατά τη διάρκεια του αγώνα τρεις φορές. Κάναμε δώρο 25 βαθμούς σήμερα στον Αλόνσο κάτι ιδιαίτερα ενοχλητικό. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στον τελευταίο γύρο στο Άμπου Ντάμπι. Ο Μαρκ διατηρεί τη 2η θέση στη βαθμολογία, ο Σεμπάστιαν έπεσε 4ος αλλά η διαφορά του από τον Αλόνσο είναι μια νίκη. Πόσες φορές έχει ανατραπεί η σειρά στο πρωτάθλημα; Είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί στους δυο επόμενους αγώνες. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι αμείλικτος. Πριν δυο βδομάδες κάναμε το 1-2 στην Ιαπωνία ενώ τώρα εγκατέλειψαν και τα δυο μονοθέσια μας. Όλοι μαζί σαν ομάδα χάνουμε και κερδίζουμε. Θα παρουσιαστούμε δυνατοί στη Βραζιλία. Ο Σεμπάστιαν με το παλιό σύστημα βαθμολογίας απέχει μόλις 10 βαθμούς από τον Αλόνσο και ο Μαρκ λιγότερους. Θα πιέσουμε ως το τέλος και με τους δυο οδηγούς. Θα ήταν λάθος να ζητήσουμε από το Φέτελ να παίξει το ρόλο του δεύτερου».
Μετά την πρώτη αντίδραση όμως ο Χόρνερ σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας το ξανασκέφτηκε. Ο Αλόνσο έχει 231 βαθμούς, ο Γουέμπερ 220 και ο Φέτελ. Η νίκη δίνει 25 βαθμούς, η 2η θέση 18 και η 3η 15 ενώ απομένουν δυο αγώνες.
Αν λοιπόν οι Red Bull κάνουν το 1-2 στους δυο επόμενους αγώνες με το Φέτελ νικητή και ο Αλόνσο τερματίζει 3ος τότε ο Ισπανός είναι πρωταθλητής. Ο υπολογισμός αυτός υποχρέωσε το Χόρνερ να βάλει νερό στο κρασί τουί: «Δεν έχω ακόμη κάνει όλους τους μαθηματικούς υπολογισμούς και τα σενάρια αλλά πρέπει να τα δούμε προσεκτικά. Σίγουρα οι δυο οδηγοί μας πρέπει να βρίσκονται μπροστά από τον Αλόνσο και το Χάμιλτον. Είναι νωρίς ακόμη πιστεύω να χρίσουμε Νο1 οδηγό το Γουέμπερ» κατέληξε ο Βρετανός προβληματισμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια