FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

GRAND PRIX ΙΑΠΩΝΙΑΣ – Ποινες και εκτιμησεις

Ο Βτάλι Πετρόφ θα χάσει πέντε θέσεις στο grid του επόμενου αγώνα στην Κορέα, αφού οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν για το ατύχημα που συνέβη στην εκκίνηση στην πίστα της Σουζούκα. Ο οδηγός της Renault είχε επαφή με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, με αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να χτυπήσει στον τοίχο, ενώ και ο πιλότος της Williams δεν συνέχισε τον αγώνα. Ο Ρώσος θεωρήθηκε υπεύθυνος κι έτσι του επιβλήθηκε ποινή για το επόμενο Grand Prix.
Οι αγωνοδίκες εξέτασαν και το συμβάν με τον Φελίπε Μάσα και τον Βιταντόνιο Λιούτσι στην εκκίνηση, αλλά αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει κάποια τιμωρία. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ χαρακτήρισε «απίστευτη ημέρα» τη σημερινή, αφού όχι μόνο κατέκτησε την pole νωρίς το πρωί, αλλά μπόρεσε λίγο αργότερα να φτάσει και στη νίκη στη Σουζούκα! Ο Γερμανός βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο, 14 πόντους πίσω από τον team mate του Μαρκ Γουέμπερ που είναι επικεφαλής.
«Απίστευτη ημέρα. Το πρωί pole και μετά απλά συνεχίστηκε η φανταστική ημέρα. Ήταν όλο θέμα ομάδας, δούλεψαν πολύ σκληρά. Οι περισσότεροι δεν κοιμήθηκαν από την Πέμπτη ως το Σάββατο, οπότε ήταν καλό που δεν έγιναν οι κατατακτήριες δοκιμές! Το άξιζαν σήμερα. Αυτή η πίστα είναι λες και έχει σχεδιαστεί για μας, με στροφές που χρειάζονται υψηλή ταχύτητα και όσο το μονοθέσιο γινόταν πιο ελαφρύ, ήταν πιο διασκεδαστικό», ανέφερε αρχικά ο Φέτελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια