FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Στο Σοτσι από το 2014 γκραν πρι της Formula 1

Στο Σότσι της Ρωσίας θα διεξάγεται από το 2014 ένα από τα γκραν πρι της Formula 1. Ο εμπορικός διευθυντής της Formula 1 Μπέρνι Έκλστοουν, υπέγραψε τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό της χώρας Βλάντιμιρ Πούτιν, για διεξαγωγή αγώνα από το 2014 έως το 2020.
Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει στη Ρωσία γκραν πρι για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η πίστα που θα φιλοξενήσει το γκραν πρι πρόκειται να κατασκευαστεί σύντομα. «Έχουμε φτάσει σε συμφωνία, προκειμένου το Σότσι να φιλοξενήσει το ρωσικό γκραν πρι από το 2014 έως το 2020» δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
H συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει και επέκταση της διεξαγωγής του γκραν πρι στο Σότσι για άλλα πέντε χρόνια μετά το 2020. Παράλληλα το κόστος τουλάχιστον για την πρώτη πενταετία θα ανέρθει στο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.
Ο Έκλστοουν επιθυμούσε από το 1982 να διοργανώσει γκραν πρι στη Ρωσία, όμως μέχρι τώρα οι προσπάθειές του δεν είχαν καρποφορήσει. Επιθυμία του ισχυρού άνδρα της Formula 1 είναι η διεύρυνση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε πολλά μέρη του πλανήτη, κάτι που έχει καταφέρει καθώς αγώνες γίνονται σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και πρόσφατα η Νότιος Κορέα. Επίσης, το 2011 θα γίνει αγώνας στην Ινδία, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η επιστροφή στις ΗΠΑ, το 2012, στη νέα πίστα του Όστιν, στο Τέξας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια