FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Οι αλλαγες στην F1 φερνουν θεαμα....

Σε μια προσπάθεια αναζήτησης τρόπων να γίνει η Formula 1 ακόμα πιο ελκυστική για τους θεατές, οι ομάδες συζήτησαν το ενδεχόμενο αναδιοργάνωσης των Σαββατοκύριακων των αγώνων. Μια από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι ήταν να συμπτυχθεί η δράση σε δύο μέρες, αντί τρεις που είναι τώρα (μαζί με τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής).
Βέβαια, όπως προτάθηκε αυτό την ίδια στιγμή απορρίφθηκε, αφού τα circuit χρειάζονται τα επιπλέον έσοδα που προέρχονται από τις τριήμερες εκδηλώσεις, με τους εκπροσώπους των ομάδων να θεωρούν ότι υπάρχουν άλλοι τομείς που μπορούν να γίνουν βελτιώσεις, ειδικά όσον αφορά τη χρήση των Παρασκευών.
«Νομίζω ότι η διήμερη σύμπτυξη των εκδηλώσεων δούλεψε καλά στην Ιαπωνία, όπου είχαμε τις δύσκολες συνθήκες, αλλά αυτό που πρέπει να δούμε ίσως είναι να… συμπυκνώσουμε τις Παρασκευές. Ίσως να εισάγουμε τεχνικό έλεγχο τις Παρασκευές και να δούμε πως θα τρέχουμε. Προσωπικά προτιμώ τις κατατακτήριες δοκιμές το Σάββατο και τον αγώνα την Κυριακή», σχολίασε ο Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull.
Για να συνεχίσει: «Αλλά με τις Παρασκευές υπάρχουν περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε σίγουρα. Το να έχουμε ομάδες σε αγώνες τις Τετάρτες δεν έχει νόημα. Οπότε ίσως να φέρουμε τον τεχνικό έλεγχο τις Παρασκευές, ή να παρέχουμε κίνητρα για τους νέους οδηγούς. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να δούμε μαζί με τη Fia».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια