FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Μαχες για το ονομα της Lotus...

Παρ' ότι η 1Malaysia F1 Team ανακοίνωσε επίσημα την αλλαγή του ονόματος της ομάδας από Lotus Racing σε Team Lotus ενόψει του 2011, η ιδιοκτήτρια της αυτοκινητοβιομηχανίας Group Lotus, η Proton, ισχυρίζεται ότι ο Tony Fernandes (ιδιοκτήτης της ομάδας) δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το όνομα 'Lotus'. Συνεπώς, οι ιδιοκτήτες της ομάδας πέρασαν στην αντεπίθεση, ξεκινώντας δικαστικά μέτρα.
Συνεπώς, το 2011 πιθανώς να έχουμε μια ομάδα που θα αποκαλείται και θα προωθεί το όνομα Lotus, αλλά δε θα έχει κανέναν απολύτως δεσμό με την ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία. Ωστόσο, ακόμα και από τα χρόνια του ιδρυτή της Lotus, Colin Chapman, η ομάδα της F1 και η αυτοκινητοβιομηχανία ήταν δυο ξεχωριστές οντότητες.
Το γιατί έχει γίνει η ονομασία της ομάδας του Fernandes το μήλο της έριδος είναι προφανές από τα λόγια του πρώην ιδιοκτήτη των δικαιωμάτων χρήσης του ονόματος Team Lotus, David Hunt (αδερφό του Πρωταθλητή στη Formula 1 το 1976, James Hunt): «Πέραν της Ferrari, έχουμε ένα από τα ισχυρότερα ονόματα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιθανότατα ένα από τα ισχυρότερα σε ολόκληρο τον αθλητισμό». H παρούσα διοίκηση του Group Lotus, που αποτελείται από πρώην εργαζόμενους στη Ferrari, με επικεφαλής τον Dany Bahar, γνωρίζει πολύ καλά τα κέρδη που αποφέρει η εκμετάλλευση αυτού του ονόματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια