FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Για την ομάδα, ρε γαμώτο

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν αρκετά αόριστος την Παρασκευή, όσον αφορά τις προτάσεις που έλεγαν ότι είναι ξεκάθαρα πλέον το νούμερο 1 της Ferrari, για να διεκδικήσει τη θέση του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2010. Μετά την υπόθεση με τις εντολές της ομάδας στο Hockenheim, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ο Ισπανός θα μπορούσε να θεωρηθεί το φαβορί για τον τίτλο, δεδομένου ότι οι αντίπαλες ομάδες των Red Bull και McLaren δε φαίνεται να έχουν την τάση να ευνοήσουν τον έναν οδηγό εις βάρος του ομόσταβλού του.
«Κάθε ομάδα θα δίνει το 100% και με τους δύο οδηγούς της, για το κοινό καλό της ομάδας», είπε ο Αλόνσο, που έχει συμπαίκτη στη Ferrari τον Φελίπε Μάσα, σε μια εκδήλωση χορηγού, όπως αναφέρει η εφημερίδα Marca. «Ο Φελίπε Μάσα θα δώσει τα πάντα, και είναι το ίδιο με τη McLaren και Red Bull», επέμεινε.
Ωστόσο το αφεντικό της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς, επιμένει ότι η βρετανική ομάδα δεν θα ξεφύγει από την πρόσφατη παράδοση που έχει, δηλαδή, για παράδειγμα, να υποστηρίξει τώρα τον Λιούις Χάμιλτον εις βάρος του Τζένσον Μπάτον.
«Αυτό που κάνουν οι οδηγοί απαιτεί ακραία αφοσίωση», αναφέρει παραθέτοντας τα λόγια του η γερμανική Auto Bild. «Η F1 είναι πολύ πιο επικίνδυνη από ό,τι φαίνεται και θα ήταν ανήθικο να ζητήσεις από κάποιον να διακινδυνεύσει τη ζωή του για κάποιον άλλο» πρόσθεσε ο Γουίτμαρς. Μετά τη νίκη στη Μόντσα, ο Αλόνσο πιστεύει ότι τα επόμενα σιρκουί θα είναι κατάλληλα για τα RB6 των κόκκινων ταύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια