FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

McLAREN – Οι ελπιδες του Μπατον και οι ευθυνες του Χαμιλτον

Ο Τζένσον Μπάτον μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα στη Μόντσα, αλλά χαρακτήρισε τη δεύτερη θέση που πήρε ως «σπουδαίο αποτέλεσμα», μιας και αυτό ήταν που τον ξαναέβαλε σε τροχιά τίτλου. Ο Βρετανός στην εκκίνηση πέρασε τον Φερνάντο Αλόνσο, αλλά στο πτι στοπ ο Ισπανός κατάφερε να βγει μπροστά του και να παραμείνει εκεί.
«Είχαμε ένα καλό διήμερο και το να φεύγουμε με τη δεύτερη θέση είναι ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Θέλαμε μερικούς βαθμούς και πήγαμε καλά όσον αφορά τις ελπίδες μας για το πρωτάθλημα αφήνοντας την Ευρώπη», σχολίασε ο Μπάτον, ο οποίος πλέον βρίσκεται 22 πόντους μακριά από τον πρωτοπόρο Μαρκ Γουέμπερ.
Ο πιλότος της McLaren παραδέχθηκε ότι το μονοθέσιό του δεν ήταν τόσο γρήγορο όσο η Ferrari: «Δεν νομίζω ότι είχαμε ρυθμό σήμερα συγκριτικά με τη Ferrari. Αλλά όλα πήγαιναν πολύ καλά, ήμουν πολύ χαρούμενος με το μονοθέσιο και μετά αποφασίσαμε να μπω για πιτ στοπ ένα γύρο νωρίτερα από τον Φερνάντο».
Για να προσθέσει: «Όταν βγήκα από τα πιτ είχα πολύ μικρή πρόσφυση και ουσιαστικά τα ελαστικά δεν λειτουργούσαν. Οπότε ήταν λίγο απογοητευτικό το να βρεθώ σε μια τέτοια θέση και μετά να δω τον Φερνάντο να βγαίνει μπροστά μου. Αλλά είχαμε ένα σπουδαίο διήμερο. Προφανώς θα ήθελα τη νίκη, αλλά είναι καλοί οι βαθμοί κι έτσι και νομίζω ότι κι εγώ και ο Φερνάντο τα πήγαμε καλά ση μάχη μας για τον τίτλο».
Κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Μπάτον εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επιλογή της ομάδας του να τον βάλει πρώτο, σε σχέση με τη Ferrari του Αλόνσο, για αλλαγή ελαστικών: «Πρέπει να κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά σε κάθε περίπτωση. Προφανώς θεωρήσαμε ότι ήταν σωστή απόφαση να μπούμε έναν γύρο νωρίτερα, αλλά τώρα δεν νομίζω ότι ήταν έτσι. Δεν δούλεψε η στρατηγική μας σήμερα, αλλά πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα κι ελπίζω να είμαστε το ίδιο δυνατοί και στη Σιγκαπούρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια