FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Vettel θελει [πολυ το Πρωταθλημα!

«Ξέρω πόσο καλοί είμαστε και φέτος θα πάρω το πρωτάθλημα». Τάδε έφη ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος, αν και βρίσκεται 31 βαθμούς πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον, σε δηλώσεις που έκανε σε περιοδικό εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα.
Αρχικά ο πιλότος της Red Bull Racing μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Παρότι είχαμε μεγάλα προβλήματα, εξακολουθούμε να συγκεντρώνουμε πολλούς βαθμούς. Και αυτό όχι γιατί είμαστε τυχεροί, αλλά γιατί διαθέτουμε ένα εξαιρετικά δυνατό 'πακέτο'. Δεν ανησυχώ για τον εαυτό μου». Ο Γερμανός συνέχισε, δείχνοντας μεγαλύτερη πίστη στον εαυτό του: «Ξέρω πόσο καλοί είμαστε και φέτος θα πάρω το πρωτάθλημα. Στους πρώτους 13 αγώνες δεν κύλησαν όλα τόσο ομαλά. Όπως και να έχει, είμαι μόλις 31 βαθμούς πίσω. Κάποιος που έχει τις περισσότερες πολ ποζίσιονς πρέπει να σκέφτεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο. Αυτοί οι 13 αγώνες μπορεί να μην κύλησαν εντελώς ήρεμα, αλλά βρίσκομαι μόλις 31 βαθμούς πίσω. Αν διατηρήσουμε την ταχύτητά μας, τότε μπορούμε πολύ γρήγορα να κλείσουμε τη διαφορά».
Ο Γερμανός πιλότος έχει προκαλέσει «κύμα» αντιδράσεων για τον τρόπο οδήγησής του, που πολλές φορές έχει εμπλακεί σε ατυχήματα, στερώντας του έτσι πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος.
Πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι το τρακάρισμα με τον «ομόσταυλό» του, Μαρκ Γουέμπερ, στο γκραν πριν της Βαλένθια, ενώ οι δύο τους βρίσκονταν στις πρώτες δύο θέσεις του αγώνα, αλλά και το πρόσφατο στο Σπα, όπου η Red Bull του 23χρονου πιλότου «καρφώθηκε» στη ΜακΛάρεν του Τζένσον Μπάτον. Ο ίδιος, απαντώντας στους επικριτές του, ανέφερε ότι «η Φόρμουλα 1 είναι ένα εξαιρετικό θέαμα. Όταν όλα πηγαίνουν καλά, είσαι εξαιρετικός. Αν, όμως, κάνεις ένα λάθος και κάποιοι δεν καταλάβουν για ποιο λόγο συνέβη, τότε πολύ γρήγορα γίνεσαι ανόητος. Το σημαντικότερο είναι ότι γνωρίζω εγώ την αλήθεια. Στην Ουγγαρία 'κοιμήθηκα' κατά την περίοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας και έκανα λάθος..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια