FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

FORMULA 1 – Καιμια ποινή σε Ferrari, εχει το πανω χερι..

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποφάσισε να μην επιβάλλει κάποια τιμωρία στη Ferrari για τα όσα συνέβησαν στο γερμανικό Grand Prix και τις εντολές της ομάδας όσον αφορά το νικητή του αγώνα. Έτσι, η αρχική ποινή των 100.000 δολαρίων παραμένει ως η μοναδική συνέπεια για την αλλαγή θέσεων των Μάσα και Αλόνσο, με τον τελευταίο να κερδίζει τον αγώνα, ενώ η Fia θα επανεξετάσει το θέμα των εντολών για το μέλλον.
Την είδηση έδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ιταλίας, Στίτσι Νταμιάνι, ενώ αρκετά αργότερα ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση από τη Fia. Η σύνοψη του σκεπτικού της Fia αποτυπώθηκε στην εξής ανακοίνωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία:
«Στις 25 Ιουλίου 2010 στο Grand Prix Γερμανίας οι αγωνοδίκες του αγώνα διαπίστωσαν μια παράβαση από τη Scuderia Ferrari όσον αφορά τις εντολές της ομάδας, οι οποίες παρενέβησαν στο αποτέλεσμα του αγώνα και μετά αποφάσισαν να επιβάλλουν πρόστιμο 100.000 δολαρίων και να προωθήσουν την υπόθεση στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για περαιτέρω έρευνα.
Το κριτικό όργανο του Συμβουλίου συνήρθε εκτάκτως στο Παρίσι στις 8 Σεπτεμβρίου 2010 για να εξετάσει το θέμα. Μετά από βαθιά ανάλυση όλων των στοιχείων, των δηλώσεων και των εγγράφων που υπεβλήθησαν, αποφασίστηκε να επιβεβαιωθεί η απόφαση των αγωνοδικών για το πρόστιμο των 100.000 δολαρίων για παράβαση του άρθρου 39.1 των αγωνιστικών κανονισμών και να επιβάλλει την πληρωμή του κόστους που επιβάλλει η FIA.
Το κριτικό όργανο επίσης αναγνώρισε ότι το άρθρο 39.1 των αγωνιστικών κανονισμών θα πρέπει να αναθεωρηθεί και αποφάσισε να παραπέμψει το ζήτημα στην αγωνιστική ομάδα εργασίας της Formula 1. Η πλήρης απόφαση θα είναι διαθέσιμη στην επίσημη ιστοσελίδα της FIA (www.fia.com) στις 9 Σεπτεμβρίου 2010
».
Συμφωνεί και… επαυξάνει η Ferrari
Από την πλευρά της η Ferrari καλωσόρισε (εννοείται) την ουσιαστικά… μη απόφαση και ξεκαθάρισε ότι στόχος της είναι να έχει ένα δυνατό αποτέλεσμα στον επερχόμενο αγώνα στη Μόντσα, σε μια προσπάθεια να αναπτερώσει τις ελπίδες της για τον τίτλο. Μάλιστα, με ανακοίνωσή της εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα, αλλά και για την απόφαση αναθεώρησης του επίμαχου άρθρου 39.1 που αφορά τις εντολές των ομάδων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια