FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Kimi γουσταρει την Renault

Ο μάνατζερ του παγκόσμιου πρωταθλητή 2007, Κίμι Ραϊκόνεν, επιβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα τις αναφορές στις συνομιλίες του με τον Μπουγιέ για την κενή θέση του 2011, δίπλα στον Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Ο 30χρονος Φινλανδός μεταπήδησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι φέτος, μετά τις 18 νίκες του σε γκραν πρι της F1 την τελευταία δεκαετία με τη Ferrari και τη McLaren.
«Είναι κολακευτικό», είπε ο Μπουγιέ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Agence France-Presse, «γιατί δείχνει ότι η ομάδα μας είναι και πάλι ελκυστική σε έναν πρωταθλητή κόσμου της Φόρμουλα 1».
Μετά τους τίτλους του Φερνάντο Αλόνσο το 2005 και το 2006, η Renault μπήκε σε μια περίοδο παρακμής που είχε ως αποτέλεσμα την πώληση της ομάδας της F1 από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στα τέλη του περασμένου έτους στην Genii Capital, μια εταιρία με βάση το Λουξεμβούργο. «Οι προσομοιώσεις μάς δείχνουν ότι το αυτοκίνητό μας έχει βελτιωθεί κατά περίπου 1 και 3/4 δευτερόλεπτα μεταξύ της πρώτης δοκιμής και τώρα. Έχουμε μία από τις ομάδες με τις μεγαλύτερες προόδους. Αυτό είναι μια πραγματική πηγή ικανοποίησης», παραδέχθηκε ο Μπουγιέ. «Έχουμε αποδείξει ότι η ομάδα έχει τα προσόντα για να λειτουργήσει στο υψηλότερο επίπεδο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια